Uitbreiden speeltuin op grens Hatertse hei/Grootstal (hoek Nieuwe Mollenhutseweg / Einsteinstraat)

Een paar jaar geleden zijn er een aantal speeltoestellen geplaatst op de hoek van de Einsteinstraat en Nieuwe Mollenhutseweg. Graag doen we een voorstel om deze speeltuin uit te breiden met extra speelmogelijkheden voor de kleinsten, maar ook met het toevoegen van speelmogelijkheden voor kinderen tussen 4 en 10 jaar. Omdat de speeltuin op de grens van de Haterste Hei en Grootstal ligt, is dit idee op de wijkpagina van beide wijken geplaatst.

We denken aan:

  • schommel voor de kleinsten en ook voor de grotere kids
  • wip wap
  • klim- en behendigheidsparcours voor kids van 4-10 jaar, waarin gebruik wordt gemaakt van de huidige wadi. Denk aan de natuurspeeltuin in Brakkestein.
  • 'zandbak' met vaste 'graafmachine' en idealiter een waterelement
  • kabelbaan
  • omheinen van de hele speeltuin met een lage heg om te voorkomen dat kleine kinderen zomaar de weg op lopen.

Gezien de enorme babyboom in de wijk en het grote aantal kinderen dat inmiddels al ouder is dan 4, denken we hier veel kinderen blij mee te kunnen maken!

Denk jij dat ook? Like dan dit idee!

Wil je dit idee ondersteunen maar geen account aanmaken? Stuur dan een bericht naar speeltuineinsteinstraat@hotmail.com

------------------------------------------------------

UODATE okt 2021

 

Dank jullie wel voor de grote steun voor het idee om de speeltuin uit te bereiden! Graag geef ik een update. Afgelopen week sprak ik met de adviseur Spelen, Bewegen en Ontmoeten van de gemeente. Ze vertelde me dat ze het erg leuk vindt dat er zoveel enthousiasme is, maar dat we toch nog geduld moeten hebben.

De reden daarvoor is dat de gemeente van plan is om voor de wijken Grootstal en Hatertse Hei een groter project te starten, met als doel speel- en ontmoetingsplekken voor 0-100 jaar te creëren. Het idee is dat dit grotere speelplekken worden waar je wellicht iets verder voor moet lopen, maar waar dan wel echt wat te doen is. Ook voor tieners en de ouderen in de wijk. De gemeente heeft al budget beschikbaar gesteld, dat komt bovenop het budget dat jaarlijks beschikbaar is voor beide wijken.

Het is niet mogelijk ‘onze’ speeltuin vast te doen, want er zijn meerdere speeltuinen in de wijk zijn met toestellen die vervangen moeten worden en ze kunnen het geld maar één keer verdelen. En dan investeren ze het graag op de juiste plek, wat ook kan inhouden dat sommige kleine speelplekken verdwijnen. Ze gaf aan dat onze inspanningen zeker niet voor niets geweest zijn, ze nemen het mee bij de inventarisatie van begin volgend jaar.

Om een idee te geven van het tijdspad: in feb/mrt krijgen we een enquete, de resultaten zouden er dan in de zomer moeten zijn en als snel duidelijk is wat de wensen zijn, hopen ze eind volgend jaar wat te realiseren.

Kortom, onze inspanningen zijn niet voor niets, maar we moeten nog even geduld hebben. Ze heeft mijn naam genoteerd als contactpersoon, dus zodra ik iets weet zal ik het weer met jullie delen.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Gepromoveerd naar In uitvoering op 03-11-2022

zie update van mijn overleg met de gemeente onder de oorspronkelijke tekst van het idee

Antwoord

oh wat ontzettend jammer dat het nog zo lang duurt! Op welke termijn verwacht de gemeente dat het gerealiseerd gaat worden? Toen wij 4 jaar terug initiatief namen voor dit speeltuintje was het alleen voor de kleintjes omdat parallel voor de grotere kinderen met de HAN aan een speelplek werd gewerkt. Ik hoop dat dit met meer vaart loopt!

Antwoord

oh wat ontzettend jammer dat het nog zo lang duurt! Op welke termijn verwacht de gemeente dat het gerealiseerd gaat worden? Toen wij 4 jaar terug initiatief namen voor dit speeltuintje was het alleen voor de kleintjes omdat parallel voor de grotere kinderen met de HAN aan een speelplek werd gewerkt. Ik hoop dat dit met meer vaart loopt!

Antwoord

Als alles vrij snel duidelijk is hopen ze op de 2e helft van 2022. Dus als wij de enquête massaal in te vullen met het liefst eenduidige wensen, hebben ze geen excuus toch? ;p

Antwoord

Ik zag dat er bij de kleine wereld een "tiny forest" is geplaatst afgelopen december. Inclusief ook leuke speeltoestellen voor kids. De moeite waard om even een kijkje te nemen!

Antwoord

Kies voor optie 1

Antwoord
Idee is ingestuurd op 10-09-2021