Rioolvervanging Pijlstaarthof

Het vervangen van het riool

Het riool wordt in de Pijlstaarthof vervangen. De gemeente heeft het riool met een camera gecontroleerd en vastgesteld dat dit slecht is. De weg wordt tegelijkertijd opgeknapt. De betonstenen in de straat worden vervangen door rode straatstenen. Ook komen er meer parkeerplekken aan het einde van de straat. In de documenten vindt u de tekening van de nieuwe situatie. 

 

De werkzaamheden worden uitgevoerd vanaf week 48 en zijn voor de kerst klaar. De aannemer heeft de omwonenden een informatiebrief gestuurd met de praktische zaken.

 

Duurzame rioolbuis

Gemeente Nijmegen wil graag duurzame materialen gebruiken. In de Pijlstaarthof worden daarom duurzame buizen gebruikt. Deze bestaan uit geopolymeer, dat is een vervanger van cement en gewonnen uit restproducten die eerder als afval beschouwd werden. De buizen zijn net zo sterk als gewone rioolbuizen. De komende jaren controleren we of de buizen net goed werken als de bestaande buizen, dit doen we met onderzoek zoals camera-inspecties. Hierbij gaat een camera door het riool. De duurzame buizen worden om en om gelegd met gewone buizen, daardoor kunnen we de werking van deze buizen goed bekijken.

Initiatiefnemer
Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Gemeente Nijmegen is inderdaad bezig met de voorbereiding van het opknappen van een stuk van de Van Peltlaan. Het gaat om het stuk tussen de Heidebloemstraat en de Heidevenstraat. Planning is uitvoering in de zomer / herfst. Omwonenden worden binnenkort door de projectleider geïnformeerd (ook via mijnwijkplan).

Antwoord

28-12-2020 Vergelijkbaar project: Ik heb gehoord dat het opknappen en rioolvervanging van de van Peltlaan deel Hatertse Hei voortgezet zullen worden, maar ik kan dat niet in het wijkplan Hatertste Hei vinden. Is al meer over dat project bekend?

Antwoord
Idee is ingestuurd op 18-06-2020