Meer groen en bomen in de Terpstraat (Hatertse Hei)

De Terpstraat is de enige straat in de wijk Hatertse Hei zonder bomen of groen. Aan één kant van de weg zijn zeer brede stoepen, waar zeker ruimte is voor groen. 
 

Wij zouden graag zien dat hier enkele bomen zouden worden geplaatst. De boomspiegels zouden we zelf willen vullen met bij-vriendelijk groen, zoals op veel plekken in de oude Molenweg en de Beemdstraat ook gebeurt.

Wij denken dat dit goed is voor de afwatering en dat we hiermee ook een leefbaarder klimaat in de straat creëren. 
 

Minder stenen, meer groen!

 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste bewoners, 

In de Terpstraat is het lastig om te vergroenen. De enige optie is om wat groenstroken(onderhoud door bewoners zelf) aan te leggen in het trottoir. Er zal voldoende loopruimte moeten blijven, circa 1.50m. Voor het parkeren zal dit wel problemen opleveren. Draagvlak voor deze optie is belangrijk. 

De initiatiefnemer heeft laten weten dat deze optie niet wenselijk is. 
Aanpak van de weg/stoep/riolering is pas in de verre toekomst aan de beurt; 2041. Dan zal de inrichting geheel aangepakt worden. De buurt wordt hierbij betrokken. 

Het idee zal worden verplaatst naar het archief. 

 

Beste Roy, 

Het idee is besproken met onze groenadviseur. Helaas zijn bomen in deze straat niet mogelijk, omdat aan beide kanten onder het trottoir kabels&leidingen liggen. Misschien als ooit de rijbaan en het riool aangepakt wordt dat de weginrichting aangepast kan worden zodat wel bomen mogelijk zijn.

Ik zal per mail contact met je opnemen voor andere mogelijkheden. 

Beste initiatiefnemer, 

Dank u voor het plaatsen van uw idee op MijnWijkplan. Leuk dat u meedenkt in de wijk en de straat wilt vergroenen! Wij bespreken uw idee intern. 

Reacties

Beste Danielle, Super dat je het gelijk voorlegt aan de adviseurs en andere collega's. Uiteindelijk is denk ik de kern van het idee van Roy dat hij graag meer groen wilt zien. Bomen waren een voorbeeld. Zie eerste zin. Het zou natuurlijk helemaal geweldig zijn als de gemeente aangeeft wat wel mogelijk is. Stichting Steenbreek kan dat mogelijk ook ondersteunen. Succes! Groeten, Willem

Antwoord

Jammer ...jammer... ik vond het zo'n mooi idee!

Antwoord

Hallo Danielle en Roy, De bomen hoeven natuurlijk niet per se in de grond te staan. Je kan ze ook in bakken plaatsen. Een mooi voorbeeld is de boomveer: https://www.bouwwereld.nl/bouwkennis/duurzaamheid/boomveer-laat-bomen-op-stadsdaken-dansen/ Die kan je mooi afwerken met een houten bak zoals te zien op de foto in de link. Groeten, Willem

Antwoord

Beste Willem, Hartelijk dank voor uw reactie, goed dat u meedenkt! Uw idee van de boomveer heeft onze groenadviseur bekeken. Bomen boven de grond hebben geen lange toekomstverwachting en de constructiekosten zijn ook van een hoger segment. Dit vinden we geen goed idee om toe te passen in deze straat.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 14-01-2023