Hondenuitlaatplek omheind

Tussen de Krekelstraat en de Heidebloemstraat is nu al een losloopgebied voor honden, maar daar heb ik en meerdere hondeneigenaren niks aan, omdat dit gebied niet omheind is. 
Als ik door de spoorkuil fiets, zie ik elke keer zo'n mooi omheind losloopgebied voor honden, die lekker samen kunnen spelen en dat zou ik ook heel graag in onze wijk zien! Heb geen bezwaar tegen de opruimplicht van poep, wat nu ook al geldt.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste bewoners, 

Het is helaas niet mogelijk om volledig aan alle wensen te voldoen.

De opties die zijn voorgelegd aan de initiatiefnemers van het idee zijn;

- Een strakke omheinde haag in het park is niet mogelijk, deze is kostenverhogend qua onderhoud. Wel kunnen we een bosplantsoen achtige natuurlijke losse haag proberen.

- Het vergroten van de bestaande hondenuitlaatplaats (HUP) 

Zodra de opties met de initiatiefnemer zijn besproken, krijgen de omwonenden een brief over het idee waarop gereageerd kan worden. 

Beste bewoners, de Gemeente heeft goed contact met de initiatief-/deelnemer van dit idee. De groenadviseur heeft opties en mogelijkheden voorgesteld. De initiatief-/deelnemer bekijkt de opties en komt er in november bij ons op terug. Wordt vervolgd! 

Beste bewoners, hartelijk dank voor uw reacties op mijn bericht van afgelopen week. Wij gaan in gesprek met de initiatiefneemster om het idee inhoudelijk te bespreken en nemen uw reacties hierin mee. Het idee zal niet worden gearchiveerd. Blijf dit project/idee volgen op MijnWijkplan voor verdere informatie!

Beste initiatiefnemer, 

Hartelijk dank voor het indienen van uw idee. Onze excuses voor de late reactie. 

Een hondenlosloopgebied wordt niet omheind. 
In uw wijk op de hoek van de Hommelstraat en Heidebloemstraat bevindt zich al een omheind hondenuitlaatplek.

Over 14 dagen wordt dit idee verplaatst naar het archief.

Reacties

Daarnaast hebben Ans en ik ons ook opgegeven om mee de verantwoording over het netjes houden te dragen. Maar helaas ben ik nog niets wijzer over hoe dit georganiseerd moet worden. Ook vind ik het lastig om verantwoordelijk te zijn voor iets waar ik niet in mee kan denken. Ik zie mij wel als toekomstige gebruiker van het veldje, maar ben geen direct omwonende (ik woon op 5 minuten afstand), hoe wordt ik op de hoogte gehouden?

Antwoord

Beste Hugo, Hartelijk dank voor uw reacties en betrokkenheid! Zodra ik contact heb gehad met de initiatiefnemer van het idee zal ik per mail contact met u opnemen. Uiteraard zullen alle omwonenden op de hoogte gesteld worden zodra er meer duidelijkheid is over het idee. Met vriendelijke groet, Daniëlle BensinkProjectmedewerker gemeente Nijmegen

Antwoord

Hallo Hugo en alle andere deelnemers,Joke en ik hebben allebei een bewogen tijd achter de rug, vandaar dat het al een tijdje stil was.Wat betreft de voorstellen van de gemeente:1. Vergroten HUP of2. Bos plantsoen achtige natuurlijke losse haagdelen wij jouw mening Hugo. Het vergroten vd HUP is geen goede plek om honden te laten spelen en die losse haag is niet veilig voor honden. Tja…Wij willen graag de mening vd andere deelnemers horen, daarom lijkt het ons een goed idee om bijv. zaterdag 21 januari om 16.00 u op dat veld samen te komen; elkaar te ontmoeten en te overleggen om tot een gezamenlijk antwoord richting Danielle te komen. Wie op deze dag / tijdstip niet kan, vragen wij om hun mening via mijn wijkplan te laten weten. Er zijn dus 3 keuzemogelijkheden: naast de bovengenoemde 2 keuzes is het ook mogelijk om af te zien van het plan.Hopelijk zien we elkaar de 21ste januari. Mvg, Joke en Helena

Antwoord

Het uitbreiden van de huidige honden uitlaat plaats evenmin, dan krijg je alleen een groter veld wat vol met poep ligt, niet een plaats waar je met jouw hond (en andere honden) gaat spelen. De bedoeling was juist een tweede groter veld, met opruimplicht, om te spelen, niet om te schijten.

Antwoord

Als eerste: een veldje omzoomd door een losse haag werkt niet, dat houdt geen hond tegen en de bedoeling was nu juist een veilig omheind terrein waar honden vrij kunnen spelen zonder gevaar voor wegvluchten of de straat op rennen. Zonder goede omheining heeft het geen meerwaarde ten opzichte van de huidige (onveilige) situatie.

Antwoord

Ik ben erg benieuwd naar de voortgang van het project, maar heb ook een aantal vragen en opmerkingen.

Antwoord

Het lijkt mij fijn als meerdere deelnemers naar de ideeën van de groenadviseur kunnen kijken. Zo kan het meer worden als alleen een plan van Helena. Ik wil graag meedenken over de inrichting, hoe zouden we dit kunnen organiseren?

Antwoord

Wanneer wordt dit plan uitgevoerd?

Antwoord

Wat een goed idee van mevrouw Brus! Onze Zoë speelt graag met andere honden, maar haar hier in de huidige situatie los laten zou voor onveilige situaties kunnen zorgen. Een omheining zou dit voor ons oplossen.

Antwoord

Hallo Helena, Hugo en ik willen ons graag bij Joke en jou aansluiten voor de gedeelde verantwoordelijkheid voor het hondenspeelveldje.

Antwoord

Wat fijn Ans en Hugo dat jullie willen aansluiten en samen met verantwoordelijkheid willen nemen voor dit omheinde losloopgebied!

Antwoord

Goed nieuws! We zijn met de gemeente (Danielle) in overleg geweest. De gemeente staat er nu voor open om het bestaande losloopgebied te omheinen met een hek ( ongeveer 40 x 20 vierkante meter) en een poort. Als voorwaarde is gesteld dat 3 personen de verantwoordelijkheid op zich moeten nemen, door het ondertekenen van een participatie overeenkomst , zodat het losloopgebied schoon/netjes blijft. Twee personen willen deze verantwoordelijkheid al op zich nemen nl. Joke en ikzelf. Wij zoeken nog minimaal een derde persoon. Dit moeten wij voor 2 mei a.s. weten, want dan hebben we een vervolg afspraak met Danielle van de gemeente. Alvast bedankt voor jullie reacties en het zou leuk zijn, als we hier nog meer buurtgenoten enthousiast voor zouden kunnen maken. Wellicht is het ook mogelijk om er een picknicktafel / bankje te plaatsen, zodat het nog meer een ontmoetingsplaats van de wijk(en) kan worden; Grootstal, Hatertse Hei, Goffert etc.

Antwoord

In reactie op Daniëlle Bensink: Wat jammer dat dit zo wordt afgedaan. Er zitten rondom de wijk best veel van die omheinde hekwerken maar wat Hugo Kramer al aangeeft: dat is puur functioneel en daar wil je niet lopen ( en mijn hond ook niet). Het is geen ren- en speelplek voor de hond. De concrete vraag is dus een omheinde speelplek waar de honden die om welke redenen dan ook anders niet bij hun baasje blijven, lekker kunnen spelen zonder dat je bang bent dat de hond naar een straat rent en in een onveilige situatie terechtkomt. Ik zou het waarderen als er een dialoog komt. Dat er e.e.a. voor de honden geregeld is dat wil niet zeggen dat de hondeneigenaren daar ook gebruik van maken. In gesprek gaan zal helpen om echt de wensen van de hondeneigenaren boven tafel te krijgen. Juist die mensen die bereid zijn op dit platform mee te denken, zijn serieus en willen oprecht meedenken en zijn benaderbaar hiervoor. Maak daar gebruik van :-).

Antwoord

Hallo Daniëlle Bensink, blijkbaar heb je niet goed begrepen waar het om gaat. De door jou genoemde uitlaatplaats is een veldje van 10 bij 10 meter, zonder opruimplicht, waar mensen hun hond kunnen laten poepen. En dat is ook het enige wat daar gebeurt, wat verder dan 2 stappen wil je daar niet inlopen. Geen geschikte plaats om honden te laten spelen! Op het veld ernaast mag je je hond wel los laten lopen, maar dan is er dus het risico dat je hond de weg op rent, of er vandoor gaat, want niet iedere hond blijft zo touw bij de baas. Vandaar de vraag voor een omheining. Kom er eens samen met ons kijken ipv het zo af te wijzen. Mvg Hugo Kramer

Antwoord

Hallo Daniëlle Bensink, blijkbaar heb je niet goed begrepen waar het om gaat. De door jou genoemde uitlaatplaats is een veldje van 10 bij 10 meter, zonder opruimplicht, waar mensen hun hond kunnen laten poepen. En dat is ook het enige wat daar gebeurt, wat verder dan 2 stappen wil je daar niet inlopen. Geen geschikte plaats om honden te laten spelen! Op het veld ernaast mag je je hond wel los laten lopen, maar dan is er dus het risico dat je hond de weg op rent, of er vandoor gaat, want niet iedere hond blijft zo touw bij de baas. Vandaar de vraag voor een omheining. Kom er eens samen met ons kijken ipv het zo af te wijzen. Mvg Hugo Kramer

Antwoord

Heel goed idee. Wij zijn erg voor een omheind losloopgebied omdat de kans dat onze hond plots de straat oversteekt altijd aanwezig is en ik wil voorkomen dat hij aangereden wordt. Onze hond zal er dankbaar voor zijn en wij ook.

Antwoord

Wat een geweldig idee! Vooral dat het omheind wordt! Een speelveld voor honden, een ontmoetingsplek voor de baasjes. En natuurlijk: de poepjes netjes opruimen! vriendelijke groet, Grace

Antwoord

Goed idee, voor een onbezorgd uitlaten van je hond. Tevens bied het meer veiligheid voor het verkeer.

Antwoord

Dit zou een fijne ontmoetingsplek kunnen zijn voor de honden en hun begeleiders. Goed idee!

Antwoord

Met name omheind, omdat het bestaande losloopgebied tussen twee straten ligt waar regelmatig erg hard gereden wordt. En als er dus een kat aan de overkant loopt, dan kan dit dus erg gevaarlijk zijn. Mede merk ik, als ik hier met de hond ben en deze speelt met de andere honden, dat je ook makkelijk in gesprek raakt met de baasjes uit de andere straten. Vriendelijke groet, Joke

Antwoord
Idee is ingestuurd op 20-05-2021