Herinrichting Van Peltlaan

De gemeente Nijmegen gaat dit jaar beginnen met de zogenoemde herinrichting van uw straat. In het kort leggen wij uit wanneer we wat gaan doen. Voordat wij aan de slag gaan, willen wij graag van álle bewoners weten welke wensen en dromen zij over hun straat hebben. Vandaar dat wij u uitnodigen om mee te denken over de herinrichting. Wij willen graag dat iedereen na de werkzaamheden tevreden is en met nog meer plezier in de van Peltlaan woont!

 

Samenwerking

Voor het hele proces van het verzamelen van uw wensen tot het afronden van de werkzaamheden werkt de gemeente Nijmegen samen met onder meer Dusseldorp Infra, NL Greenlabel, de wijkmanager en wijkregisseur van de gemeente en De Bastei (Operatie Steenbreek) en Lentekracht.

 

Eerste bewonersavond: 18 februari

Eind januari zijn studenten langs de deur gegaan om vragenlijsten af te nemen. Zij hebben een grote groep bewoners gesproken. Op donderdagavond 18 februari bespreken we, online, de resultaten uit deze vragenlijsten. We leggen dan ook het proces van de herinrichting uit en de vervolgstappen. U bent van harte welkom op 18 februari. Mocht u verhinderd zijn maar wel mee willen (blijven) denken, dan kunt u zich ook aansluiten bij de werkgroepen die we gaan vormen. Laat het ons weten via de mail, vanpeltlaan@debastei.nl, en wij informeren u over de vervolgstappen na 18 februari.

 

Gaan we ook voor GROEN?

Het groener maken van uw straat is een belangrijk speerpunt van de herinrichting. Wellicht wilt u ook in uw eigen tuin aan de slag gaan. Om kansen en mogelijkheden voor uw tuin te bespreken, komt Lodewijk Hoekstra met NL Greenlabel, bekend van RTL 4, in het voorjaar een middag langs. Het campagneteam van Operatie Steenbreek Nijmegen kan u werk uit handen nemen door de tuintegels gratis af te voeren.

 

Wij gaan graag voor u en met u aan de slag in uw straat! En houden u natuurlijk op de hoogte van alle stappen in het proces.

 

Met hartelijke groet, ook namens mijn collega’s van Gemeente Nijmegen en de overige partijen in dit project,

 

Bram Lamberts

Lentekracht, projectleider

 

Ingrid Kerkvliet,

De Bastei, centrum voor natuur en cultuurhistorie

Campagneleider Operatie Steenbreek & Participatietrajecten

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Idee is ingestuurd op 15-02-2021