Fietscrossbaan

Op het veldje / speeltuintje aan de Gouden Torrenstraat zouden de kinderen uit de buurt graag een fietscrossbaan willen hebben. Op dit moment liggen er tussen het speeltuintje en voetbalveld enkele (voet)paden, maar zonder bochtjes en heuveltjes. 

In de basis zijn er in dit buurtpark al enkele structuren aanwezig waarop voortgeborduurd kan worden, zoals de hoogteverschillen, robuuste plantvlakken en volgroeide bomen. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om regenwaterbergingsbassins te maken op de plekken waar de grond wordt weggehaald om de crossbaan te kunnen realiseren. Een win-winsituatie in de Hatertse Hei!

  • spelende kinderen
  • ontlasting riool door infiltratiemogelijkheid
  • kans op vergroten biodiversiteit 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste initiatiefnemer, 

Bedankt voor het plaatsen van uw idee! Het idee zal intern worden besproken met de vakinhoudelijk adviseur. Zodra er nieuws is krijgt u bericht. 

Reacties

Goed plan!

Antwoord

Ik heb het aan mijn zoon van 8 en enkele vriendjes gevraagd. Wij wonen aan het parkje zelf. Ze vonden het zelf geen goed idee, omdat het dan te druk wordt voor de hondjes die er uit gelaten worden en voor balspelletjes. Ze gaven zelf aan liever wat meer speeltoestellen te krijgen, bijvoorbeeld een klimrek.

Antwoord

Ook een leuk initiatief. Gelukkig is er genoeg ruimte om een klimrek en crossbaantje te combineren. En volgens mij moet het trapveldje niet wijken.Wij hebben wel wat mindere goede ervaringen met de combinatie met speeltuin/hondenuitlaatplek in dit parkje.

Antwoord

Heel goed plan. De wens voor zo’n baan kwam ook al naar voren bij de realisatie van de speeltuin aan de Einsteinstraat in 2022. Toen was er niet voldoende budget voor. Zou heel gaaf zijn als hij er alsnog kan komen!

Antwoord

Hallo Tessa,Jammer dat het destijds niet gelukt is. Hoe ambitieus was dat plan?Gr Thomas

Antwoord

Je kunt het teruglezen op mijn wijkplan. Als je zoekt op uitbreiden speeltuin Einsteinstraat vind je hem. Hij valt onder de wijk Grootstal.Het beschikbare budget was slechts 15k. Dat is een van de redenen waar het op stuk liep. Maar ik zou zeggen, vooral nog een keer proberen!

Antwoord

Tof plan. Buitenspelen +1

Antwoord

Fantastisch!

Antwoord

Leuk idee!

Antwoord

Tof plan!

Antwoord

Gaaf idee Thomas. Voor de kinderen erg leuk. Plus ook nog oog voor het milieu/ de natuur. Win-win.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 06-02-2023