De stadsboomgaard graag reactie gemeente

De groenstrook die de Slotemaker de Bruineweg volgt vanaf de Bongerdstraat is vrij saai. Er wordt weinig gedaan met de beschikbare ruimte. De speeltuin heeft maar 1 toestel en het groen is voornamelijk gras. Tijd om dat aan te pakken. Voor de speeltuin:

-Vervanging van de kiezelvulling door boomschors. Aanvullende speeltoestellen voor wat oudere kinderen (7+, bijvoorbeeld met een klimwand en evenwichtstoestellen'). Vooral voor de kinderen die net wat ouder zijn is er weinig te doen in de buurt. De speeltuin aan de Meentstraat is meer bedoeld voor kleine kinderen. 

Groenvoorziening:

-Aanvullen van het huidige bomenbestand met fruitbomen. Door het creëren van een stadsboomgaard krijgt de groenstrook een doel en nut voor de omwonenden. Op het brede gedeelte van de groenstrook kan een picknickplek worden gecreerd met picknicktafel en grote rotsen om op te zitten. 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste bewoners, de Gemeente Nijmegen zal volgend jaar contact gaan opnemen met de bewoners van de Hatertse Hei om bij hen op te halen hoe er in de wijk nog beter Spelen, Bewegen en Ontmoeten mogelijk gemaakt kan worden. Dit komt voort uit de Omgevingsvisie die de Gemeente heeft op dit onderwerp. 

Beste buurtbewoners, dank voor het indienen van dit leuke idee! Wanneer de coronamaatregelen worden versoepeld willen wij met verschillende collega's hier op locatie komen om de situatie te bekijken. Tot dan laten de maatregelen dat helaas niet toe.

Wat goed dat jullie zo betrokken zijn bij de buurt en de weg naar Mijn Wijkplan hebben gevonden. Ik laat een afspraak met jullie plannen om over jullie ideeën verder te praten.

Reacties

Prima plan!

Antwoord

Leuk idee Rogier! Janneke vroeg me dit project te ondersteunen, en je weet dat ik mijn buren niets kan weigeren haha. Succes ermee!!

Antwoord

Dank je! Vraag je buurtgenoten svp ook om support.

Antwoord

Prachtig ! Mooi initiatief

Antwoord
Idee is ingestuurd op 27-02-2020