Schutting om lichtinval te voorkomen

Beste wijkgenoten, 

 

Je zit net lekker op de bank kijkt een heerlijk flimpje schijnt de koplamp van de geparkeerde auto pal in je woonkamer. Her ken je dit? Of wil je gewoon een mooie groenstrook dan steun dit idee!

 

Mijn idee is als volgt, ik zou graag staps gewijs de groenstrook tussen fransen van de puttestraat 1 t/m 13 willen verbeteren. Mijn plan is om eerst een wal te bouwen om zo ook in de winter maanden de koplamen van de gepaarkerde auto's te blokkeren. De 

In de lente kan er stap voor stap de groen strook worden uitgebreid om biodiversiteit in de straat te verbeteren. 

 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste buurtbewoners, 

Samen met de groenadviseur en wijkregisseur is besloten dat we het komende half jaar willen bekijken wat de huidige beplanting gaat doen qua groei. Belangrijk is dat deze nieuwe beplanting goed wortelt. Mogelijk is de overlast van lichtinval door de koplampen hiermee straks verminderd als de beplanting hoger gegroeid is. We willen daarom het groeiseizoen afwachten. In het najaar (begin oktober) nemen we weer contact op met de initiatiefnemer. 
 

Bloemenveld
Een bloemenveld voor meer biodiversiteit in het grasveld is mogelijk als hiervoor draagvlak is en de buurtbewoners deze gezamenlijk onderhouden. Het is belangrijk dat het idee voor een bloemenveld ondersteund wordt door de buurtbewoners. Met name direct aanwonenden. Steun dit idee door te reageren op het idee! Wat vindt u van dit idee? Wie wil er meehelpen met het onderhoud? Laat het weten in de reacties.

Beste buurtbewoners, 

Vorige week is er een afspraak met de inititatiefnemer en groenadviseur op locatie geweest. Leuk om te horen dat er een wens is voor meer biodiversiteit. Hiervoor is draagvlak van omwonenden belangrijk. 

Omdat de groenvakken in slechte waren, stond het al gepland om dit najaar de vakken iets te vergroten en opnieuw in te richten. Er komen ook wat hogere planten in te staan.

Afgesproken met de initiatiefnemer dat wij graag een gezamenlijk schetsontwerp van jullie als aanwonenden ontvangen met wensen/ideeën rondom de nieuwe beplanting. 

Beste initiatiefnemer, 

Uw idee zal intern worden besproken. Zodra er nieuws is, neem ik per mail contact met u op. 

Reacties

Idee is ingestuurd op 17-10-2023