Opknapbeurt plantsoen Treubstraat

Hallo buurtgenoten, 

 

Het begon allemaal met overstekende egeltjes die ik graag een huisje wilde geven. Ik ben in gesprek gegaan met mijn buurtgenoten en we bleken eigenlijk wel meer te willen met het park aan de Treubstraat. Een paar dingen die genoemd zijn: meer groen en meer verschillende planten die goed zijn voor bijen, vogel- en egelhuisjes, andere afspraken rondom parkeren, meer ruimte voor de hond, minder voor de voetballers, verharde paden zodat er weer geskeelerd kan worden.

We zijn in gesprek gegaan met de gemeente van hen mogen we dit idee verder uit te werken en hopelijk realiseren! We gaan in gesprek met de gemeente over wat er precies mogelijk is en we willen de buurt en de school erbij betrekken. Daar kunnen we wel wat hulp bij gebruiken!

Wil jij je aansluiten bij ons?

Groet, Juul

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste buurtbewoners, 

De gemeente heeft goed contact met de initiatiefnemer van dit idee.

Het is belangrijk dat dit idee ondersteund wordt door buurtbewoners (aanwonenden plantsoen). Wat vindt u van dit idee? Wilt u meedenken? Laat een reactie achter! Of mail naar wijkregisseurzuid@nijmegen.nl 

Reacties

Hele leuke ideeën! Meer bloeiende planten, wildbloemen inzaaien , en ook egelhuisjes, nestkasten en insectenhotel. Maar ook meer paden in het parkgedeelte zodat je ook als je uit het winkelcentrum komt door het park kan lopen, het losloopgebied voor honden vergroten. En leuk als er meer gemaakt wordt van het speelveldje voor kinderen. Bij de Schakel hebben ze een hele mooie stadstuin aangelegd, daar kunnen we voor dit project misschien ook ideeën uit putten: https://www.intonijmegen.com/locaties/2321354987/de-groene-schakel-stichting-stadstuin-de-groene-schakel.

Antwoord

Goed initiatief. Helemaal voor een diervriendelijk park in Hatert. Als het gecombineerd kan worden met leuke speelmogelijkheden voor kinderen zou dat top zijn. De Vossenburcht zal hier ook vast leuke ideeën voor hebben. Verharde paden vind ik trouwens ook een enorme vooruitgang. Nu is het na een beetje regen al meteen een glad modderpad.

Antwoord

Yes! Ga ervoor. Ik woon niet in de wijk maar als jullie aan de uitvoering toe zijn wil ik best helpen. & Heel leuk dat jullie ook de school erbij willen betrekken.

Antwoord

Leuk initiatief Juul! Meer groen en planten die goed zijn voor insecten en dieren is een top idee. Ik help dan ook graag mee! Ook ben ik voorstander voor andere afspraken wat betreft parkeren.

Antwoord

Wij wonen hier nog niet zo lang, maar vinden het parkje voor een mooi uitzicht. Ik steun het idee om het nog mooier en natuur vriendelijker te maken. Ik zou me bijvoorbeeld graag in willen zetten om een evt (moes)tuin/perk te helpen onderhouden. Leuk intitiatief! Groeten van Lisa

Antwoord

Het park de Treubstraat is het laatste stukje natuur in Hatert. Laten we hier zuinig op zijn en dit koesteren. Het idee wat is ontstaan om het park nog beter in te richten ten gunste voor de natuur, ben ik een groot voorstander van en omarm dan ook de initiatiefnemer. Meer vaste planten met bloem voor beien en vlinders, egelhuisjes en insecten schuilplaatsen is een visie van mij. Hoop dat jullie ook gaan voor een nog betere inrichting voor behoud van de natuur. Mijn steun daarin zal ik Groeten Henri Muller

Antwoord
Idee is ingestuurd op 03-04-2024