Herinrichting Topaasstraat

De gemeente Nijmegen gaat dit jaar beginnen met de zogenoemde herinrichting van uw straat. In het kort leggen wij uit wanneer we wat gaan doen. Voordat wij aan de slag gaan, willen wij graag van álle bewoners weten welke wensen en dromen zij over hun straat hebben. Vandaar dat wij u uitnodigen om mee te denken over de herinrichting. Wij willen graag dat iedereen na de werkzaamheden tevreden is en met nog meer plezier in de Topaasstraat woont!

 

Samenwerking

Voor het hele proces van het verzamelen van uw wensen tot het afronden van de werkzaamheden werkt de gemeente Nijmegen samen met onder meer Dusseldorp Infra, NL Greenlabel, de wijkmanager en wijkregisseur van de gemeente en De Bastei (Operatie Steenbreek) en Lentekracht.

 

Eerste bewonersavond: 17 februari

Eind januari zijn studenten langs de deur gegaan om vragenlijsten af te nemen. Zij hebben een grote groep bewoners gesproken. Op woensdagavond 17 februari bespreken we, online, de resultaten uit deze vragenlijsten. We leggen dan ook het proces van de herinrichting uit en de vervolgstappen. U bent van harte welkom op 17 februari. Mocht u verhinderd zijn maar wel mee willen (blijven) denken, dan kunt u zich ook aansluiten bij de werkgroepen die we gaan vormen. Laat het ons weten via de mail, topaasstraat@debastei.nl, en wij informeren u over de vervolgstappen na 17 februari.

 

Gaan we ook voor GROEN?

Het groener maken van uw straat is een belangrijk speerpunt van de herinrichting. Wellicht wilt u ook in uw eigen tuin aan de slag gaan. Om kansen en mogelijkheden voor uw tuin te bespreken, komt Lodewijk Hoekstra met NL Greenlabel, bekend van RTL 4, in het voorjaar een middag langs. Het campagneteam van Operatie Steenbreek Nijmegen kan u werk uit handen nemen door de tuintegels gratis af te voeren.

 

Wij gaan graag voor u en met u aan de slag in uw straat! En houden u natuurlijk op de hoogte van alle stappen in het proces.

 

Met hartelijke groet, ook namens mijn collega’s van Gemeente Nijmegen en de overige partijen in dit project,

 

Bram Lamberts

Lentekracht, projectleider

 

Ingrid Kerkvliet,

De Bastei, centrum voor natuur en cultuurhistorie

Campagneleider Operatie Steenbreek & Participatietrajecten

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

De tekst is in 2 gedeelte ingezonden i.v.m. Maximaal aantal tekens. Het eerste blok is eigenlijk het vervolg op het tweede blok.

Antwoord

Mocht het zo zijn dat het alleen om het gedeelte gaat tussen de Winkelsteegseweg en Weg door Jonckerbosch en dat daar straks een uitgewerkt plan voor ligt. Geld dit plan dan ook voor het andere gedeelte van de Topaasstraat. Moeten deze bewoners zich dan conformeren en dat plan?TERWIJL DIE BEWONERS NIET ZIJN GEHOORD EN INGELICHT. ! Mogelijk hebben deze bewoners andere voorkeuren. Zoals snelheidsbeperkende maatregelen en omlijnde parkeervakken !!! Al met al zoals u kunt lezen heeft deze handelswijze veel onduidelijkheid en onrust veroorzaakt. Graag willen wij z.s.m. op de hoogte worden gebracht over deze van van zaken. Mvrgr.

Antwoord

Geachte, Via de wijkkrant hebben wij moeten vernemen dat er plannen zijn om de Topaasstraat in Hatert te gaan herinrichten. Mogelijk dat het gaat om het gedeelte van de Topaasstraat dat gelegen is tussen de Winkelsteegseweg en Weg door Jonckerbos. Want de bewoners aan de andere zijde van de Topaasstraat weten nergens van. ZIJ ZIJN NIET BENADERD! Daar is NIET mee gesproken en ook zijn er geen studenten langs geweest voor een vragenlijst. Een vragenlijst is ook niet achter gelaten in de brievenbussen. Ook zijn deze bewoners niet uitgenodigd voor de online bijeenkomst van 17 februari j.l. Wij vinden het geheel erg verwarrend en onzorgvuldig dat deze bewoners nergens van weten en niet op de hoogte gesteld zijn om welk gedeelte van de Topaasstraat nu gaat.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 15-02-2021