Herinrichting Topaasstraat

Update januari 2023
De werkzaamheden voor de herinrichting starten op maandag 30 januari 2023. Meer informatie hierover is te vinden in de bewonersbrief. Deze kunt u downloaden via de kolom links op deze pagina onder het kopje "Bestanden".

 

De gemeente Nijmegen gaat dit jaar beginnen met de zogenoemde herinrichting van uw straat. In het kort leggen wij uit wanneer we wat gaan doen. Voordat wij aan de slag gaan, willen wij graag van álle bewoners weten welke wensen en dromen zij over hun straat hebben. Vandaar dat wij u uitnodigen om mee te denken over de herinrichting. Wij willen graag dat iedereen na de werkzaamheden tevreden is en met nog meer plezier in de Topaasstraat woont!

Samenwerking
Voor het hele proces van het verzamelen van uw wensen tot het afronden van de werkzaamheden werkt de gemeente Nijmegen samen met onder meer Dusseldorp Infra, NL Greenlabel, de wijkmanager en wijkregisseur van de gemeente en De Bastei (Operatie Steenbreek) en Lentekracht.

Update nav bewonersbijeenkomst op 21 juni 2022 - Voorlopig Ontwerp
Op 21 juni 2022 is er een bewonersbijeenkomst georganiseerd om het voorlopig ontwerp voor de Topaasstraat te bespreken. Bij deze bijeenkomst waren ongeveer 40 bewoners aanwezig.

Op basis van de input van bewoners uit de eerdere drie online bewonersavonden zijn de originele ambitiepunten van gemeente Nijmegen verder uitgewerkt tot een voorlopig ontwerp voor de Topaasstraat. Daarbij is met name aandacht gegeven aan de volgende punten:

  1. De hele straat zoveel mogelijk op hetzelfde niveau
  2. Tegengaan van hard rijden in de straat
  3. Vergroening
  4. Parkeermogelijkheid
  5. Doorkijk naar de Weg door Jonkerbos

In de bijlage staat het volledige verslag van deze avond. Hierin staan ook de vragen en opmerkingen van bewoners uitgewerkt. Daarnaast is als bijlage ook het voorlopige ontwerp van de straat toegevoegd.

Eerste bewonersavond: 17 februari
Eind januari zijn studenten langs de deur gegaan om vragenlijsten af te nemen. Zij hebben een grote groep bewoners gesproken. Op woensdagavond 17 februari bespraken we, online, de resultaten uit deze vragenlijsten. We legden ook het proces van de herinrichting uit en bespraken de vervolgstappen. Voor meer informatie of vragen: topaasstraat@debastei.nl.

Gaan we ook voor GROEN?
Het groener maken van uw straat is een belangrijk speerpunt van de herinrichting. Wellicht wilt u ook in uw eigen tuin aan de slag gaan. Om kansen en mogelijkheden voor uw tuin te bespreken, komt Lodewijk Hoekstra met NL Greenlabel, bekend van RTL 4, in het voorjaar een middag langs. Het campagneteam van Operatie Steenbreek Nijmegen kan u werk uit handen nemen door de tuintegels gratis af te voeren.

Wij gaan graag voor u en met u aan de slag in uw straat! En houden u natuurlijk op de hoogte van alle stappen in het proces.

Met hartelijke groet, ook namens mijn collega’s van Gemeente Nijmegen en de overige partijen in dit project,

Bram Lamberts
Lentekracht, projectleider

Ingrid Kerkvliet
De Bastei, centrum voor natuur en cultuurhistorie
Campagneleider Operatie Steenbreek & Participatietrajecten

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

De tekst is in 2 gedeelte ingezonden i.v.m. Maximaal aantal tekens. Het eerste blok is eigenlijk het vervolg op het tweede blok.

Antwoord

Mocht het zo zijn dat het alleen om het gedeelte gaat tussen de Winkelsteegseweg en Weg door Jonckerbosch en dat daar straks een uitgewerkt plan voor ligt. Geld dit plan dan ook voor het andere gedeelte van de Topaasstraat. Moeten deze bewoners zich dan conformeren en dat plan?TERWIJL DIE BEWONERS NIET ZIJN GEHOORD EN INGELICHT. ! Mogelijk hebben deze bewoners andere voorkeuren. Zoals snelheidsbeperkende maatregelen en omlijnde parkeervakken !!! Al met al zoals u kunt lezen heeft deze handelswijze veel onduidelijkheid en onrust veroorzaakt. Graag willen wij z.s.m. op de hoogte worden gebracht over deze van van zaken. Mvrgr.

Antwoord

Geachte, Via de wijkkrant hebben wij moeten vernemen dat er plannen zijn om de Topaasstraat in Hatert te gaan herinrichten. Mogelijk dat het gaat om het gedeelte van de Topaasstraat dat gelegen is tussen de Winkelsteegseweg en Weg door Jonckerbos. Want de bewoners aan de andere zijde van de Topaasstraat weten nergens van. ZIJ ZIJN NIET BENADERD! Daar is NIET mee gesproken en ook zijn er geen studenten langs geweest voor een vragenlijst. Een vragenlijst is ook niet achter gelaten in de brievenbussen. Ook zijn deze bewoners niet uitgenodigd voor de online bijeenkomst van 17 februari j.l. Wij vinden het geheel erg verwarrend en onzorgvuldig dat deze bewoners nergens van weten en niet op de hoogte gesteld zijn om welk gedeelte van de Topaasstraat nu gaat.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 15-02-2021