Ecologisch maaien - minder maaien

De bermen langs het wandelpad van de Malderburchtstraat worden elk jaar helaas super kort gemaaid (op enkele kleine stukken na). Dit is echter een uitstekend gebied dat zich in zijn geheel leent voor een beleid van Ecologisch beheerd gras.

Zoals de Gemeente zelf zegt: Het gras heeft meer waarde als we het laten groeien. Er kunnen dan veel meer dier- en plantensoorten groeien (biodiversiteit). En dat is weer goed voor het groen en onze eigen gezondheid. Ecologisch beheerd gras kan namelijk goed tegen klimaatverandering, geeft meer verkoeling en helpt tegen plaaginsecten (zoals muggen en vliegen).

Dus graag het maaibeheer in dit gehele gebied aanpassen met minder maaien, zodat de biodiversiteit goed ondersteunt wordt.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste Mr. Anders, dank voor het indienen van dit idee!. Het klopt dat de Gemeente steeds meer ecologisch gaat maaien daar waar het kan. De berm van de Malderburchtstraat maaien we voor een groot gedeelte ook ecologisch, maar omdat het een honden losloopgebied is wordt het gras op een aantal locaties intensiever gemaaid. Zo ook langs het wandelpad om de groei van grasaren te verminderen. De scherpe zaden van deze grassoort kunnen namelijk schadelijk zijn voor honden. 

Reacties

Van super kort naar helemaal niet maaien! Sorry hoor maar dit kan echt niet! Hier laten mensen hun hond uit of maken een wandeling. Je kunt er nu niet meer met de hond spelen. De zitbanken zijn in het gras verdwenen! Het stikt er van vliegen, ziet er niet uit en stinkt! Wie dit heeft bedacht mag dit in eigen tuin doen maar niet op een openbare plek waar behoefde aan is.

Antwoord

op plaatsen waar het kan, ja maar niet op de maldenburgtstraat dat is een hondengebied ,alles is vies,als jullie dit ecolgisch vinden? alles is verwaarloosd de paden, het stinkt ,de aanplant is niet meer te zien ,alles wordt overwoekerd door het onkruid , als dit jullie beleid is ,dan vraag me af waar voor wij (burgers) hiervoor moeten betalen.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 14-04-2021