Asfalteren Malderburchtstraat (ter hoogte van het Kandinsky College)

Kan de bestrating van wijk-uitvalsweg de Malderburchtstraat (ter hoogte van het Kandinsky College) vervangen worden? De klinkers liggen scheef, waardoor fietsen (vooral met slecht weer) soms erg gevaarlijk is. Een asfalt laag zou uitkomst bieden.

Steun a.u.b. dit voorstel zodat het z.s.m. tot uitvoer gebracht gaat worden.

 

Update:

Heb van bovenstaande ook melding gedaan bij de gemeente via de "Meld&Herstel app". Kreeg zojuist onderstaand verheugende bericht:

Graag willen wij u informeren over de voortgang van melding #31412.
De melding is ingedeeld in de categorie: Wegen, paden & pleinen / wegen & pleinen / gebreken klinkerverharding
Toelichting:

Melding Later gepland
De Malderburchtstraat gaat dit jaar in de reconstructie. De exacte uitvoeringsdatum is helaas nog niet bekend. Met vriendelijke groet, M Hengeveld Vakopzichter grijs

Met vriendelijke groet,
Gemeente Nijmegen

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Update 12-9: De reconstructie van de Malderburchtstraat staat gepland voor 2019. Alle actuele informatie over dit project vindt u hier: https://nijmegen.mijnwijkplan.nl/hatert/project/reconstructie-malderburchtstraat-pilot-duurzaamheid-1.

Zoals reeds gemeld door de Meld en Herstellijn, de Maldenburchtstraat wordt dit jaar opgeknapt. Daar is al geld voor gereserveerd. Dat is dus goed nieuws.

Reacties

Beste mw. van den Hoogen, gefeliciteerd met de vernieuwde Malderburchtstraat met verlaagde snelheid en veiliger T-kruispunten. Wel vind ik het heel erg jammer dat er geen vrijliggende fietspad gekomen in beide richtingen zoals ik meermaals heb aanbevolen (zoals de mooie vernieuwde St.Jacobslaan), want het is nog steeds onprettig en gevaarlijk voor kinderen om op klinkers tussen geparkeerde autos en autos die 30km/uur rijden te fietsen! Denk ook aan alle fietsers die de Malderburchtstraat gebruiken om via de weilanden richten Malden te fietsen. Ik snap niet hoe je project Malderburchtstraat een duurzaam project kan noemen als je de fietsers vergeet! Snap ook niet waarom de Malderburchstraat 30km/uur is geworden terwijl de St.Jacobslaan 50km/uur is en veel meer zijstraten heeft. Graag uw reactie. Met vriendelijke groet, Skule Pramm

Antwoord

Is het mogelijk om het verslag van de informatieavond 28 aug. en een plattegrond van de nieuwe situatie te ontvangen?

Antwoord

Dan graag op de héle strook van 50km een vrijliggend fietspad aanbrengen, want deze kaarsrechte weg is levensgevaarlijk voor fietsers. Auto’s rijden daar vaak veel te hard en als fietser kun je niet uitwijken (vanwege de geparkeerde auto’s). Veel fietsers kiezen daarom noodgedwongen voor het fietsen op de stoep. Ook de hoek Malderburchtstraat/Thorbeckestraat (30km ?) is zeer onoverzichtelijk geworden voor fietsers door de komst van de nieuwe hoogbouw op het Circusplein.

Antwoord

Beste mw. van den Hoogen, bedankt voor uw reactie. De Malderburchtstraat is 50km/uur en het is zeer aan te raden om een fietspad aan te leggen nu de weg toch aangepakt wordt, want veel kinderen (ook mijn eigen kinderen) fietsen daar en met parkeerde autos etc. is het best gevaarlijk fietsen! Wat kan ik zelf doen om deze fietspad te realiseren? Groet Skule Pramm

Antwoord
Gepromoveerd naar In uitvoering op 02-03-2018

Op de nextdoor app beweren een aantal mensen dat dat niet kan omdat er een vuilnisbelt gelegen zou hebben. Misschien kan Inge daar meer over zeggen.

Antwoord

De bedoelde vuilnisbelt ligt onder het parkeerterrein tegenover de school. De straat kan dus zonder problemen aangepakt worden.

Antwoord

Beste Paul, een heel goed voorstel! Ik zou het ook fijn vinden als de hele Malderburchtstraat een eigen fietspad krijg, want autos rijden er best hard! Groet Skule Pramm

Antwoord

Verkeerstechnisch zijn de regels als volgt: op een weg waar 30 km per uur gereden mag worden, daar is geen apart fietspad. Op een 50 km per uur weg heeft een apart fietspad de voorkeur.

Antwoord

Klopt maar waarom een 30 km zone op een grote doorgangsweg waar ook nog bussen en wellicht vrachtverkeer overheen rijdt of wordt dit verboden?. Ik had liever de constructie gezien zoals op de St. Jacbobslaan al is het daar ook niet ideaal.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 23-02-2018