Uitbreiden speeltuin hoek Nieuwe Mollenhutseweg / Einsteinstraat

Een paar jaar geleden zijn er een aantal speeltoestellen geplaatst op de hoek van de Einsteinstraat en Nieuwe Mollenhutseweg. Graag doen we een voorstel om deze speeltuin uit te breiden met extra speelmogelijkheden voor de kleinsten, maar ook met het toevoegen van speelmogelijkheden voor kinderen tussen 4 en 10 jaar.

We denken aan:

  • schommel voor de kleinsten en ook voor de grotere kids
  • wip wap
  • klim- en behendigheidsparcours voor kids van 4-10 jaar, waarin gebruik wordt gemaakt van de huidige wadi. Denk aan de natuurspeeltuin in Brakkestein.
  • 'zandbak' met vaste 'graafmachine' en idealiter een waterelement
  • kabelbaan
  • omheinen van de hele speeltuin met een lage heg om te voorkomen dat kleine kinderen zomaar de weg op lopen.

Gezien de enorme babyboom in de wijk en het grote aantal kinderen dat inmiddels al ouder is dan 4, denken we hier veel kinderen blij mee te kunnen maken!

Denk jij dat ook? Like dan dit idee!

Let op: het blijkt dat je niet op het hartje kunt klikken als je in de Hatertse hei woont. Ondersteun je dit idee wel? Laat dat dan weten door een reactie achter te laten! Inloggen is in beide gevallen wel noodzakelijk.

Wil je dit idee ondersteunen maar geen account aanmaken? Stuur dan een bericht naar speeltuineinsteinstraat@hotmail.com

 

Update 18/9/2022

Goed nieuws! We hebben net gehoord dat de nieuwe speeltoestellen in de week van 26 september geplaatst worden!

De afgelopen maanden is veelvuldig contact geweest met de gemeente. We hebben toestellen uit mogen zoeken en in overleg de locatie voor de toestellen bepaald. We wilden oorspronkelijk alle toestellen bij elkaar en gebruik maken van de wadi. Dat bleek niet te mogen. De enige optie was ze te verspreiden over 3 plekken in de groenstrook van de einsteinstraat, dus daar hebben we voor gekozen. Tussen de plekken in, en vanaf de stoep naar de groenstrook toe, komen 'stippenpaden', die voor verkeer en de kinderen een oversteekplek markeren. We kunnen niet wachten!

UPDATE 3/7/2022

We zijn een stap verder! Komende week komt iemand van de gemeente langs om onze wensen te bespreken. Daarna zullen ze een ontwerp maken en de speeltoestellen gaan bestellen. Vanavond om 20.00u komen we bij elkaar in de huidige speeltuin om in onze wensenlijst een prioritering aan te brengen en te kijken wat we waar willen hebben. Dit nemen we dan mee in het gesprek met de gemeente. Wil je meedenken? Wees welkom!

UPDATE mrt 2022

Goed nieuws! Ik hoorde afgelopen week van de gemeente dat er een budget beschikbaar is gesteld om deze speeltuin, op de huidige plek, te gaan uitbreiden. De plannen die de gemeente had voor een ontmoetingsplek in Grootstal gaan voorlopig niet door, vandaar dat er nu ruimte is gemaakt om (een deel van) onze wensen te realiseren. Ik verwacht binnenkort een telefoontje van de gemeente over hoe het nu verder gaat. Zodra ik weer iets weet, plaats ik een update. 

-------------

UPDATE okt 2021

Dank jullie wel voor de grote steun voor het idee om de speeltuin uit te bereiden! Graag geef ik een update. Afgelopen week sprak ik met de adviseur Spelen, Bewegen en Ontmoeten van de gemeente. Ze vertelde me dat ze het erg leuk vindt dat er zoveel enthousiasme is, maar dat we toch nog geduld moeten hebben.

De reden daarvoor is dat de gemeente van plan is om voor de wijken Grootstal en Hatertse Hei een groter project te starten, met als doel speel- en ontmoetingsplekken voor 0-100 jaar te creëren. Het idee is dat dit grotere speelplekken worden waar je wellicht iets verder voor moet lopen, maar waar dan wel echt wat te doen is. Ook voor tieners en de ouderen in de wijk. De gemeente heeft al budget beschikbaar gesteld, dat komt bovenop het budget dat jaarlijks beschikbaar is voor beide wijken.

Het is niet mogelijk ‘onze’ speeltuin vast te doen, want er zijn meerdere speeltuinen in de wijk zijn met toestellen die vervangen moeten worden en ze kunnen het geld maar één keer verdelen. En dan investeren ze het graag op de juiste plek, wat ook kan inhouden dat sommige kleine speelplekken verdwijnen. Ze gaf aan dat onze inspanningen zeker niet voor niets geweest zijn, ze nemen het mee bij de inventarisatie van begin volgend jaar.

Om een idee te geven van het tijdspad: in feb/mrt krijgen we een enquete, de resultaten zouden er dan in de zomer moeten zijn en als snel duidelijk is wat de wensen zijn, hopen ze eind volgend jaar wat te realiseren.

Kortom, onze inspanningen zijn niet voor niets, maar we moeten nog even geduld hebben. Ze heeft mijn naam genoteerd als contactpersoon, dus zodra ik iets weet zal ik het weer met jullie delen.