Uitbreiden speeltuin hoek Nieuwe Mollenhutseweg / Einsteinstraat

Een paar jaar geleden zijn er een aantal speeltoestellen geplaatst op de hoek van de Einsteinstraat en Nieuwe Mollenhutseweg. Graag doen we een voorstel om deze speeltuin uit te breiden met extra speelmogelijkheden voor de kleinsten, maar ook met het toevoegen van speelmogelijkheden voor kinderen tussen 4 en 10 jaar.

We denken aan:

  • schommel voor de kleinsten en ook voor de grotere kids
  • wip wap
  • klim- en behendigheidsparcours voor kids van 4-10 jaar, waarin gebruik wordt gemaakt van de huidige wadi. Denk aan de natuurspeeltuin in Brakkestein.
  • 'zandbak' met vaste 'graafmachine' en idealiter een waterelement
  • kabelbaan
  • omheinen van de hele speeltuin met een lage heg om te voorkomen dat kleine kinderen zomaar de weg op lopen.

Gezien de enorme babyboom in de wijk en het grote aantal kinderen dat inmiddels al ouder is dan 4, denken we hier veel kinderen blij mee te kunnen maken!

Denk jij dat ook? Like dan dit idee!

Let op: het blijkt dat je niet op het hartje kunt klikken als je in de Hatertse hei woont. Ondersteun je dit idee wel? Laat dat dan weten door een reactie achter te laten! Inloggen is in beide gevallen wel noodzakelijk.

Wil je dit idee ondersteunen maar geen account aanmaken? Stuur dan een bericht naar speeltuineinsteinstraat@hotmail.com

 

Update 18/9/2022

Goed nieuws! We hebben net gehoord dat de nieuwe speeltoestellen in de week van 26 september geplaatst worden!

De afgelopen maanden is veelvuldig contact geweest met de gemeente. We hebben toestellen uit mogen zoeken en in overleg de locatie voor de toestellen bepaald. We wilden oorspronkelijk alle toestellen bij elkaar en gebruik maken van de wadi. Dat bleek niet te mogen. De enige optie was ze te verspreiden over 3 plekken in de groenstrook van de einsteinstraat, dus daar hebben we voor gekozen. Tussen de plekken in, en vanaf de stoep naar de groenstrook toe, komen 'stippenpaden', die voor verkeer en de kinderen een oversteekplek markeren. We kunnen niet wachten!

UPDATE 3/7/2022

We zijn een stap verder! Komende week komt iemand van de gemeente langs om onze wensen te bespreken. Daarna zullen ze een ontwerp maken en de speeltoestellen gaan bestellen. Vanavond om 20.00u komen we bij elkaar in de huidige speeltuin om in onze wensenlijst een prioritering aan te brengen en te kijken wat we waar willen hebben. Dit nemen we dan mee in het gesprek met de gemeente. Wil je meedenken? Wees welkom!

UPDATE mrt 2022

Goed nieuws! Ik hoorde afgelopen week van de gemeente dat er een budget beschikbaar is gesteld om deze speeltuin, op de huidige plek, te gaan uitbreiden. De plannen die de gemeente had voor een ontmoetingsplek in Grootstal gaan voorlopig niet door, vandaar dat er nu ruimte is gemaakt om (een deel van) onze wensen te realiseren. Ik verwacht binnenkort een telefoontje van de gemeente over hoe het nu verder gaat. Zodra ik weer iets weet, plaats ik een update. 

-------------

UPDATE okt 2021

Dank jullie wel voor de grote steun voor het idee om de speeltuin uit te bereiden! Graag geef ik een update. Afgelopen week sprak ik met de adviseur Spelen, Bewegen en Ontmoeten van de gemeente. Ze vertelde me dat ze het erg leuk vindt dat er zoveel enthousiasme is, maar dat we toch nog geduld moeten hebben.

De reden daarvoor is dat de gemeente van plan is om voor de wijken Grootstal en Hatertse Hei een groter project te starten, met als doel speel- en ontmoetingsplekken voor 0-100 jaar te creëren. Het idee is dat dit grotere speelplekken worden waar je wellicht iets verder voor moet lopen, maar waar dan wel echt wat te doen is. Ook voor tieners en de ouderen in de wijk. De gemeente heeft al budget beschikbaar gesteld, dat komt bovenop het budget dat jaarlijks beschikbaar is voor beide wijken.

Het is niet mogelijk ‘onze’ speeltuin vast te doen, want er zijn meerdere speeltuinen in de wijk zijn met toestellen die vervangen moeten worden en ze kunnen het geld maar één keer verdelen. En dan investeren ze het graag op de juiste plek, wat ook kan inhouden dat sommige kleine speelplekken verdwijnen. Ze gaf aan dat onze inspanningen zeker niet voor niets geweest zijn, ze nemen het mee bij de inventarisatie van begin volgend jaar.

Om een idee te geven van het tijdspad: in feb/mrt krijgen we een enquete, de resultaten zouden er dan in de zomer moeten zijn en als snel duidelijk is wat de wensen zijn, hopen ze eind volgend jaar wat te realiseren.

Kortom, onze inspanningen zijn niet voor niets, maar we moeten nog even geduld hebben. Ze heeft mijn naam genoteerd als contactpersoon, dus zodra ik iets weet zal ik het weer met jullie delen.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Wat een mooie uitbreiding van de speeltuin is er gekomen. Top! Zag het nu pas.

Antwoord

Ik heb afgelopen met de gemeente gesproken over ons idee. Een verslag van dat gesprek is te vinden onder de tekst van het oorspronkelijke idee. Hier paste het niet :)

Antwoord

Er is een update. Zie hier boven!

Antwoord

Via de mail ontvangen: Net terug van onze vakantie, via deze weg onze steun voor de uitbreiding van de speeltuin. A,G & H

Antwoord

Via de mail ontvangen: Wat een topinitiatief hebben jullie genomen! Via deze weg willen wij, als bewoners van de Nieuwe Mollenhutseweg, laten weten dat ook wij erg enthousiast zijn over het initiatief om een uitgebreidere speeltuin te laten plaatsen op de Einsteinstraat. Onze zoon van 7 weken oud zal daar hopelijk in de toekomst veel nieuwe herinneringen mogen gaan maken met andere jonge kindjes uit de buurt! L&N

Antwoord

Via de mail. Hopelijk nog niet te laat: Wij steunen het initiatief uitbreiden speeltuin hoek Nieuwe Mollenhutseweg/Einsteinstraat. L&J

Antwoord

Top idee!

Antwoord

Prachtig, weer zo’n mooi initiatief in de wijk!

Antwoord

vervolg vorige post. Het is een 30km zone, maar auto's rijden veel te hard aan allebei de straten. We zouden ook wat extra drempels willen zien voor de veiligheid. We hebben al enkele keren aanschouwd dat auto's hard moesten remmen. Op enkele dagen van de week zijn er meer kinderen wegens het kerkbezoek en dan zagen we ook dat het vaak maar net goed ging. We hopen in ieder geval dat naast de speeltuin ook goed gekeken kan worden naar de veiligheid. E.

Antwoord

Binnengekomen via de mail. We zijn erg blij met dit initiatief. Want de ruimte is er en wordt niet benut. We hopen dat ze de speeltuin ook gaan uitbreiden. Verder zien we dat het vooral gebruikt wordt als hondenuitlaatplek. Wij hebben hier met de gemeente over gebeld. Ze geven aan dat dat het geen uitlaatplek is, maar hebben nog geen idee wanneer er een bord komt, of hoe de zone moet worden aangeduid. Binnen 100m is er een uitlaatplek en tevens veel groen elders om honden uit te laten. Onze kinderen stappen regelmatig op drollen en dit is erg vervelend. Wat ook opvallend is, is dat de gemeente niet snel maait. Afgelopen maanden was het gras zelfs zo hoog dat de kids niet konden spelen. En we hebben er meerdere keren tekens gevonden, met name bij hoog gras. (lees verder in de volgende post)

Antwoord

Binnengekomen via de mail: Graag ondersteun ik de actie op de Einstein/nieuwe mollenhusteweg om uitbreiding voor meer speeltoestellen voor de kinderen. R.

Antwoord

Binnengekomen via de mail: Wat een geweldig initiatief! Ik steun dit idee van harte. Onze kinderen begonnen te juichen toen ik het briefje voorlas. H.

Antwoord

Binnengekomen via de mail: Ik steun graag dit goede doel! B

Antwoord

Binnengekomen via de mail: Een perfect idee! Een nieuwe speeltuin’ W

Antwoord

Binnengekomen via de mail Leuk dat je dat idee hebt opgegooid, X zal wel blij zijn H

Antwoord

Binnengekomen via de mail Wat een mooi initiatief en top idee! Een mooie speeltuin op de Einsteinstraat! Wij steunen zeker dit idee. Ook een kleintje van bijna 2 jaar, dus meer dan welkom! J

Antwoord

Binnengekomen via de mail: Het lijkt me heel leuk voor mijn kinderen van vier en zes jaar als op deze plek de speeltuin wordt uitgebreid. Bij deze steun ik dan ook dit initiatief. M

Antwoord

Binnengekomen via de mail: We willen graag onze steun voor het plan uitspreken. S&J

Antwoord

Binnengekomen via de mail: Hallo, wij hebben wel geen kinderen maar t idee van een speeltuin einsteinstaat/mollenhutseweg, lijkt me een prima idee om te ondersteunen! H

Antwoord

Binnengekomen via de mail | Hoi, Bij deze w ik aangeven dat ik het idee van harte ondersteun. D

Antwoord

Binnengekomen via de mail: Hallo, Wij ondersteunen dit initiatief van harte! J&D

Antwoord

Wij zijn zeer zeker ook voorstander van het uitbreiden van de speeltuin. Beide dochters (3 en 5 jaar) zijn gek op schommelen en de kabelbaan. Daarvoor moeten we toch even de fiets op! Dit is voor ons op loop afstand. Zou heerlijk zijn!

Antwoord

Geweldig idee!

Antwoord

Prima initiatief. Ik ondersteun dit graag. En…..beste hondebezitters ruim aub de poep van uw eigen hond op.

Antwoord

Bijzonder dat ik een kleine 300 meter van deze locatie woon en hier geen hartje voor kan geven. Grensgevalletje als net aan inwoner van de wijk Hatertse Hei... Dan inderdaad maar zo laten weten dat ik dit een uitstekend initiatief vind. Mooie plek om de reeds aanwezige speelfaciliteiten verder uit te breiden. Dus gemeente: doen!

Antwoord

Dag Eelco, Er is een mogelijkheid. Kopieer het idee en plaats het op Hatertse Hei. Dan kan het idee door bewoners van 2 wijken geliked worden. Ik kan me voorstellen dat er nog veel meer mensen met kinderen die dichtbij wonen een like willen geven.

Antwoord

Ik zal dat straks wel even doen!

Antwoord

Wat een goed initiatief en een mooie aanvulling op dat wat er nu is. Het is een plek met genoeg ruimte om er iets leuks van te maken en wat variatie aan te kunnen bieden.

Antwoord

Een top idee om de wadi's multifunctioneel in te zetten. Een natuurspeeltuin past hier prima bij. Ik denk ook aan waterbakken en wellicht aansluitend op de wadi's. Je kunt hier een educatief momentje van maken. Maar ik zou ook toestellen ondersteunen die voor kinderen tot zeker 12 interessant zijn. En daarnaast een bankje voor de ouders . Kortom een leuke ontmoetingsplek voor jong en oud, zonder dat het een hangplek wordt. Ik denk graag mee!!

Antwoord

Wat een goed initiatief! Dit zou echt een goede aanvulling zijn in dit deel van de wijk! Hier zullen veel kinderen gebruik van gaan maken! En een gevarieerd aanbod voor de verschillende leeftijden is erg wenselijk :-)

Antwoord

Een heel goed idee en ook heel welkom voor de kinderen in onze wijk. Voor onze dochter heb ik een fijn speelveldje dichtbij, vaak gemist. De genoemde voorstellen nodigen uit om ook als ouder kind naartoe te willen gaan. Omdat dit alles in ‘het groen’ is, nodigt het ook ouders uit om even op de pauzeknop te drukken.

Antwoord

Fantastisch als de speeltuin uitgebreid wordt. Ik ondersteun het idee van harte. En het lijkt me een prima plan als er een apart uitlaatveldje voor de honden komt, want helaas ligt er wel regelmatig hondenpoep.

Antwoord

Wat zou dit mooi zijn. Voor nu en de kinderen die nog gaan komen. Een echte “mam-mag-ik-naar-onze-speeltuin?”-plek. Want daar is altijd wat te doen en vast wel een of meer “iemanden” om mee te spelen. Het begin is er, de vraag is er en de kinderen zijn er…. doen!

Antwoord

Wat een goed idee! Een fijne aanvulling in de wijk voor onze jonge kinderen. De stapstenen (hinkelen) voor onze deur in de stoep zijn ook een groot succes. Ook via de platform tot stand gekomen. Dus fingers crossed!

Antwoord

Fijn als er meer veilige speelplek komt in de buurt. Ik heb begrepen dat de speeltoestellen (oa. schommels) bij de marconistraat verdwijnen bij de plannen van het voedselbosje aldaar. Leuke voorstellen al voor de uitbreiding Einsteinstraat. Een waterpomp zoals bij de natuurspeelplek op de Libellestraat. Zoals het veldje nu is, is het niet heel aantrekkelijk ondanks de paar dingen die een paar jaar geleden zijn geplaatst. De wilgenhut die geplaatst werd is mislukt, eerst verdroogd en daarna vernield. Denk ook aan schaduw, het is een erg warm grasveld op zomerse dagen.

Antwoord

Geweldig initiatief! Een leuke, veilige plek voor de kinderen in de wijk is zeer welkom om het gemeenschapsgevoel en de gezelligheid nog verder te verhogen!

Antwoord

Geweldig initiatief! Een leuke, veilige plek voor de kinderen in de wijk is zeer welkom om het gemeenschapsgevoel en de gezelligheid nog verder te verhogen!

Antwoord

Geweldig initiatief! Een leuke, veilige plek voor de kinderen in de wijk is zeer welkom om het gemeenschapsgevoel en de gezelligheid nog verder te verhogen!

Antwoord

Goed plan! Het lukt niet om te ondersteunen. Het lijkt er op dat je dan in Grootstal moet wonen.

Antwoord

Super idee. Een pumptrack voor fietsjes, stepjes, skates zullen de oudere kinderen echt helemaal te gek vinden. Daar kunnen ze jaren plezier van hebben. De heuvels liggen er al. Nu nog paadjes van asfalt er overheen en spelen maar.

Antwoord

En om echt het camping gevoel te krijgen, waar kinderen elkaar kunnen ontmoeten een vaste pingpongtafel.

Antwoord

Wat een leuk idee! Ook die pingpong tafel trouwens!

Antwoord

Wat een goed idee! Ik zie steeds meer kinderen in de wijk dus het zou fantast zijn als er voor hen wat meer voorzieningen komen. De speeltoestellen in dit voorstel sluiten hier goed bij aan!

Antwoord

Leuk! Heb je ook al op de knop ‘ondersteun idee’ (hartje) gedrukt? Dank alvast!

Antwoord

Heel goed idee, erg leuk!

Antwoord

Leuk! Heb je ook al op de knop ‘ondersteun idee’ (hartje) gedrukt? Dank alvast!

Antwoord

Heel goed idee, erg leuk!

Antwoord

Goed plan!

Antwoord

Leuk! Heb je ook al op de knop ‘ondersteun idee’ (hartje) gedrukt? Dank alvast!

Antwoord

Goed initiatief! Fijn dat er ook toestellen voor grotere kinderen worden geplaatst!

Antwoord

Ik vind het een prima idee, is ook gunstig voor mijn kleinkinderen, ik woon pal achter. Gaan vaak naar een speeltuin….

Antwoord

Een bord bij de speeltuin met een verbod voor honden lijkt me ook heel fijn. Kinderen zijn continu alert op honden die dwars door speeltuin worden uitgelaten, dit bevordert het ongestoord spelen niet.

Antwoord

Goed idee! wij ondersteunen dit initiatief!

Antwoord

Lijkt ons super aanvulling

Antwoord

Wat een fijn initiatief, de levendigheid van de wijk kan wel een boost gebruiken. In het groene karakter van de straten past het idee van een speeltuin bestaande uit natuurlijke elementen goed. Er is voor de kleinste bewoners weinig te doen. Een speeltuin is een welkome aanvulling op het beperkte aanbod. Met vriendelijke groet, N. De Kruif Heiweg

Antwoord
Idee is ingestuurd op 08-09-2021