Terrasbestrating Eulerstraat vervangen door groen.

Tussen de woningen aan de Eulerstraat in de wijk Grootstal ligt bestrating. Dit "terras" waaraan de wijk zijn naam dankt (Terraswoningen) wordt alleen gebruikt door de bewoners en een enkele wandelaar. Er wordt niet gereden met auto's of fietsen. Er ligt wat gras, er staan 2 hegjes en 2 moedige pruimenbomen. Dit "terras" wordt nergens voor gebruikt en de bestrating dient alleen om onkruid tussendoor te laten groeien, dat door de DAR een paar keer per jaar moet worden weggebrand. De meeste bewoners hebben de jaloezien aan de voorkant altijd gesloten.

Ik zie hier graag wat meer gras en borders vol met kleurige planten en bloemen, struiken voor de mussen en koolmeesjes. Wat bomen voor zuurstof en de aanblik en mogelijk vrucht opbrengst. Er moeten wat loop lijnen blijven voor het bereiken van eigen en elkaars voordeur. Wellicht is het plaatsen van een bankje een aanzet tot wat meer contact onderling....?

Initiatiefnemer
Deelnemers

Feedback van de gemeente

Dank u voor het plaatsen van uw idee op MijnWijkplan. Leuk dat er veel interesse is om de wijk te vergroenen! De wens om de bestrating om te vormen naar beplanting is alleen mogelijk als de bewoners het zelf gaan onderhouden. De bestrating omvormen naar gras met enkele bomen zou wel mogelijk zijn, dan zorgt de Gemeente voor het onderhoud.

Reacties

Een uitstekend idee om meer groen in de terrassen te creëren door middel van gras, struik en bomen. Niet alleen in de Eulerstraat. Daarnaast mogen er van mij in de Fresnelstraat, om het speelveld, ook best een aantal bomen bij. Alles wat maar zorgt meer groen en minder bestrating met onkruid.

Antwoord

als het zo is dat als er meer groen komt wij dit zelf moeten onderhouden ben ik niet voor. ik denk dat dat niet consequent gaat gebeuren. maar er wordt aangegeven dat meer bomen wel door de gemeente onderhouden gaan worden dan kies ik voor meer bomen, wat overigens al mijn voorkeur had.

Antwoord

Bomen zijn zeer welkom. Lopen we niet het gevaar dat gras uitnodigend is voor honden om daar hun behoefte te doneren?

Antwoord

Fijn om iets te vernemen. De bomen zijn zeer welkom. Echter met gras, lopen we m.i. het risico dat dit een uitnodiging is voor honden om daar hun behoefte te doen.

Antwoord

hoi wat een goed initiatief is dit. ik ondersteun zeker dit initiatief om meer groen in de wijk te krijgen. zeker in deze tijden lijkt mij dit noodzakelijk gezien de milieu prblematiek. mijn idee, fresnelstr. lijkt me mooi om daar aan de rand van het grasveld een paar extra bomen te plaatsen een stuk of 4. eulerstr lijkt me heel goed om daar stenen weg te halen en vastebomen en/of struiken te plaatsen. zeker geen bankjes want dan wordt dat een hangplek. verder zou ik niet kiezen voor fruitbomen dat geeft gedoe. verder lijkt het me mooi als mensen een voortuintje maken. het eerste stuk tot en met rand is eigen grond. dus steenbreek voor een mooiere buurt en een goed milieu. groeten, Geke Geurts fresnelstr 28

Antwoord

Hallo. Wij wonen vanaf het begin in de Fresnelstraat. Als eerst wil ik aangeven dat de gemeente de groen voorziening goed bij houd. Gras, bomen, struiken en het overmatige onkruid. Meer groen geeft meer werk. En ja, een pleintje waar niets mee gedaan wordt behalve onkruid verwijderen is toe aan vernieuwing. Maar denk wel aan mogelijk gevolgen. Als er bankjes geplaatst worden kan er overlast ontstaan van anderen ( hangplek bijvoorbeeld) Ik denk dat bijna iedereen aan 'plein'zijde slaap. En door de overstek van de daken is s'avonds geluid een mogelijke irritante factor. Meer groen geeft mogelijk meer overlast van honden(poep). En bij fruitbomen krijg je meer insecten. Vooral als het valt en ligt te rotten. Dit zijn maar een paar negatieve gevolgen. Ik ben voor meer groen maar wel doordacht. De jongens van de groenvoorziening hebben al werk zat.

Antwoord

helemaal eens Ton. het mag zeker groener. zeker geen banken zie ook mijn reactie

Antwoord

Ik woon hier al bijna 25 jaar en vanaf de eerste dag erger ik me al aan al het onkruid.. Heb ooit een foto van de situatie gestuurd naar de Gemeente toen ze bezig waren met het project " houd Nijmegen groen" of dit de bedoeling was,maar geen reactie gehad..Word tijd dat er iets aan gedaan word.

Antwoord

zeker moet hier iets mee gebeuren ik weet niet hoe dit forum werkt maar ik ga het eens navragen. misschien weet Annemiek Herwijnen dit.? zie verder mijn reactie

Antwoord

zeker moet hier iets mee gebeuren ik weet niet hoe dit forum werkt maar ik ga het eens navragen. misschien weet Annemiek Herwijnen dit.? zie verder mijn reactie

Antwoord

Het is een mooi en goed initiatief. Met name de cipresbomen hebben mijn voorkeur, daar de Eulerstraat al een min of mee mediterane uitstraling heeft. Enkele bloeiende struiken is ook mooi. Kersenbomen dito. Gras ben ikzelf geen voorstander van. Hopelijk blijft er wel wat bestrating over.

Antwoord

ja Jos zeker meer groen zeer welkom. bomen ben ik zeker voor als het geen hele grote worden of zijn. struiken ook mooi. geen fruit dat geeft gedoe.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 09-07-2020