Jeu de Boulesbaan

Veel bewoners van De Ring en andere senioren in de wijk komen de deur niet uit, hebben geen dagbesteding en hebben weinig of geen contacten met andere mensen. Een jeu de boulesbaan in de buurt van De Ring (bij het wijkcentrum/de wijktuin of op het populierenveld tussen De Ring en de Marie Curiestraat) zou helpen. Voor veel senioren is jeu-de-boulen een geschikte tijdbesteding. Diverse leden van de gymclub en de sjoelclub van De Schakel zijn geïnteresseerd en willen een clubje oprichten van mensen die zo nu en dan een balletje willen gooien en de baan willen onderhouden, dat wil zeggen de bladeren weghalen, vegen en harken. Natuurlijk kan de baan door iedereen in de wijk gebruikt worden, jong en oud. Jeu de boules is niet alleen leuk om te doen, maar ook om naar te kijken. Als er een paar bankjes bij staan ontstaan er veel sociale contacten.

P.S. Veel senioren hebben geen internet. Daarom wordt de belangstelling voor de jeu de boulesbaan bij de bewoners van De Ring gepeild met een handtekeningenlijst. Anderen kunnen het idee liken op MijnWijkplan!

Initiatiefnemer
Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Gepromoveerd naar In uitwerking op 04-06-2020

Jeu de boules is sterk in opkomst: https://www.nu.nl/uit/5532161/jeu-de-boules-moet-het-nieuwe-uitje-van-nederland-worden.html

Antwoord

Met wat platanen voor de schaduw er om heen, dan lijkt het of je in Frankrijk bent en krijg je het niet te heet ;-)

Antwoord
Idee is ingestuurd op 18-07-2019