Elkaar ontmoeten Lili Bleekerstraat / Toos Korvezeepad

met veel genoegen heb ik het artikel: 'groen, gezellig en speels Grootstal', in de Heistal gelezen. Mooi om te zien dat de gemeente Nijmegen investeert in groene speelplekken.

Wij wonen in de Lili Bleekerstraat. Een fijne rustige en kinderrijke buurt. Wat mij opvalt is dat er bij de opzet van deze wijk (Lili Bleekerstraat/Toos Korvezepad). niet gekozen is voor een ontmoetingsplek/speelplek. Een centrale plek waar wijkbewoners van dit deel van Grootstal elkaar kunnen ontmoeten. Mijn inziens een gemiste kans.

Ik opper bij deze het idee om naast het Speelplan, ook een kleine afslag te nemen naar dit deel van de wijk. Een bankje met een speeltoestel zal voor ons wijkbewoners al voldoende zijn om elkaar buitenshuis vaker te treffen. Iets wat het wonen in dit deel van Nijmegen nog fijner maakt.

Op de foto's enkele plekken waar mogelijkheden liggen. 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste buurtbewoners, 

Er is contact opgenomen met de initiatiefnemer. 

Speeltoestellen worden op deze locatie niet toegevoegd. De gemeente plaatst niet overal speeltoestellen. Spelen kan iets verderop in de vernieuwde speelplek aan de Einsteinstraat. 

Natuurlijke speelaanleidingen zoals een grote kei, hink-stap stenen, ingegraven autobanden zijn wel mogelijk. Belangrijk dat er draagvlak voor dit idee is. De initiatiefnemer zal handtekeningen voor dit idee ophalen bij alle aanwonenden.  

Beste initiatiefnemer,

Bedankt voor uw idee. We gaan dit intern bespreken en komen er bij u op terug.

Reacties

Inderdaad een misser dat er in dit deel van de wijk geen ontmoetings- en speelplek is. Helaas is daar ook weinig ruimte voor gereserveerd, maar op kleine schaal zijn er zeker mogelijkheden en daar is ook echt behoefte aan.

Antwoord

Mooi plan

Antwoord

Goed idee!

Antwoord

Bedankt voor dit initiatief! In deze buurt zijn er veel gezinnen met kinderen. Dit is dan ook echt nodig.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 03-09-2023