Aanpassing Groesbeekseweg

De gemeente is bezig met de voorbereiding voor het verbeteren van de fietspaden en de (vent)weg langs de Groesbeekseweg tussen de kruispunten Postweg en de Sophiaweg.

Update januari 2024: wat gaat er gebeuren?

De gemeenteraad heeft in november een besluit genomen over bezuinigingsmaatregelen in het kader van de stadsbegroting. Het project Groesbeekseweg is onderdeel van de bezuinigingsronde op de fietsprogrammering. Dit betekent dat het project met een beperkte omvang door kan gaan, en met minder budget zal worden uitgevoerd dan oorspronkelijk gepland. De fietspaden, (vent)wegen en het groen zullen niet meer volledig heringericht worden. Wel onderzoeken we de komende maanden welke aanpassingen we kunnen doen aan de Groesbeekseweg om de verkeersveiligheid, oversteekbaarheid en het comfort voor de fietser te verbeteren.

Inloopbijeenkomst op donderdag 25 januari 2024

We hebben de afgelopen maanden al een aantal suggesties en tips binnengekregen van omwonenden over onder andere fietscomfort en verkeersveiligheid rondom de Groesbeekseweg. Deze feedback is waardevol voor ons en we nodigen mensen uit om dit te blijven doen. Ook organiseren we op 25 januari 2024 een inloopbijeenkomst voor omwonenden. Tijdens de avond kunnen zij hun suggesties en ideeën over de weg met ons delen en vragen stellen aan het projectteam.

Meer weten en vragen

Updates over dit project kunt u op deze pagina vinden. Heeft u vragen of tips? Neemt u dan gerust contact op met Lotte Barrance (omgevingsmanager) via email: l.barrance@nijmegen.nl.

Aan de linkerzijde van deze pagina vindt u onder het kopje ‘Bestanden’ de documenten die zijn gedeeld met de omgeving (zoals informatiebrieven) of andere relevante documenten van het project.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Idee is ingestuurd op 28-06-2023