Bloemenzee in speelpark Groenewoud

In de speeltuin van Groenewoud wordt iedere dag volop gespeeld op de velden, in het zand en met de speeltoestellen. Maar we willen er graag nog meer kleur en leven zien: in de vorm van bloemen, vlinders en andere insecten. De border tussen de speeltuin en de Valkenburgseweg staat nu vol met gras en brandnetel. Wat ons betreft wordt dat een bloementuin waar de insecten heerlijk hun gang kunnen gaan. Wat daarvoor nodig is en hoe je dat technisch voor elkaar krijgt, daarover spreken we graag met de gemeente. Maar verder willen we als onderhoudsgroep samen met zoveel mogelijk buurtgenoten graag zelf het nodige doen.  

De boomstammen waarmee de border nu omzoomd is, raken wel steeds meer in verval: die zouden vervangen moeten worden. Ook elders rond de speeltuin zouden de oude stammen afgevoerd moeten worden en vervangen door nieuwe boomstammen. Voor aanschaf, aanvoer en afvoer hebben we wel de hulp van de gemeente nodig. Dan ligt alles er weer fris bij, zodat ouders en grootouders die met hun kinderen in de speeltuin zijn ook weer rustig kunnen zitten.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste bewoners, 

De gemeente is dit idee aan het uitwerken en zal in gesprek gaan met de initiatiefnemer. Het voornemen is om het idee dit jaar uit te voeren. 

Reacties

Gepromoveerd naar In uitwerking op 14-02-2022

Leuk idee! Zo houden we Groenewoud groen en kleurrijk voor jong èn oud.

Antwoord

Een bloementuin lijkt me erg mooi!

Antwoord

En ook leerzaam voor de kinderen en (groot)ouders om naar de insecten te kijken hoe deze een bijdrage leveren .

Antwoord

Ideale, vaak rustige plek om insecten lokken

Antwoord

Heel goed idee vooral ook ten behoeve van diversiteit aan planten en insecten

Antwoord
Idee is ingestuurd op 09-06-2020