Nieuwbouw De Hulsen

Aanleiding

Eind 2022 is er op de hoek Nieuwe Dukenburgseweg - Tarweweg flink gewerkt aan de sloop van het oude woon-zorgcomplex De Hulsen. Het gesloopte woon-zorgcomplex werd eind 2022 gebruikt om 145 cliënten van IrisZorg onderdak te bieden en zorg te verlenen en is gesloopt omdat het niet meer voldeed aan de zorg eisen en technische eisen van deze tijd.

 

Nieuwbouw

De oudbouw maakt om die reden plaats voor een nieuw en duurzaam woon-zorgcomplex waarin de 145 cliënten van IrisZorg terugkeren. Hiervoor heeft de gemeente Nijmegen opdracht gegeven aan aannemer BINX Smartility. Zij zijn samen met het ontwerpteam, adviseurs van Stichting IrisZorg en de gemeente Nijmegen druk bezig met het ontwerp en de verdere uitwerking van het plan.

 

7 februari 2023 | Inloopbijeenkomst

Op dinsdag 7 februari 2023 was er een inloopbijeenkomst voor buren en belangstellenden. Hier informeerden we de aanwezigen over de tussenstand en de plannen en over de planning voor de nieuwe De Hulsen. Er was natuurlijk ook ruimte om vragen te stellen over het project. 

14 maart 2024 | Hoogste punt van nieuwbouw van De Hulsen gevierd

De nieuwbouw van De Hulsen op de hoek van de Nieuwe Dukenburgseweg Tarweweg heeft het hoogste punt bereikt. Wethouder Visser vierde donderdag 14 maart dit moment mee samen met medewerkers van Iriszorg, van de gemeente en betrokkenen van de architect en aannemer.
De gemeente Nijmegen realiseert in samenwerking met IrisZorg  het nieuwe woon-zorgcomplex waar 145 dak- en thuisloze bewoners onderdak en zorg krijgen van IrisZorg. Aannemer BINX Smartility uit Groenlo zorgt voor de bouw. Zij hebben met het ontwerpteam van Wiegerinck Architecten uit Arnhem, adviseurs en medewerkers van Stichting IrisZorg en de gemeente Nijmegen het ontwerp en het plan voor De Hulsen uitgewerkt.
Het gebouw wordt in het voorjaar van 2025 opgeleverd.

Voor vragen kunt u contact opnemen via e-mail: dehulsen@nijmegen.nl

Berichten op MijnWijkplan worden niet beantwoord.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Idee is ingestuurd op 31-01-2023