herinrichting groenstrook/speelruimte hoek Harriet Freezerlaan en Marga Klompelaan.

In genoemde groenstrook zijn speeltoestellen geplaatst. Hiervan wordt veel gebruik gemaakt door kinderen uit de buurt. Ook wordt er zeer veel gevoetbald door hoofdzakelijk jongere kinderen. Mijn vraag is of er een doel geplaatst kan worden (met achterkant richting groenschool). Verder wordt de groenstrook maar ook de speeltoestellen onvoldoende onderhouden. Het zand onder de speeltoestellen moet nodig vervangen cq aangevuld worden.Het zou ook zeer fijn zijn als de beschikbare ruimte zo veel mogelijk bladvrij gemaakt wordt en dat er nieuwe struiken geplaatst worden aan de zijde van de Harriet Freezerlaan. Heb de wensen overlegd met buurtgenoten en zij ondersteunen allen dit plan.

 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Budget

  • Wipkip, bankje, goals en plaatsingskosten.

    In 2018
    project.budget.fields.is_assigned-alt
  • Tafeltennistafel

    In 2018
    project.budget.fields.is_assigned-alt

Feedback van de gemeente

Mijn collega heeft met de initiatiefnemer gesproken en aangegeven dat de buurt een wipkip, extra bankje en twee goaltjes wil. Dit gaan we in gang zetten.

Dank u voor het plaatsen van uw idee op mijnwijkplan. Fijn dat u ons digitale platform hebt gevonden! Het is belangrijk dat uw idee ondersteund wordt door de wijk / wijkbewoners. Probeer uw buurtgenoten naar mijn wijkplan te krijgen voor het uitdelen van hartjes en te reageren op uw idee! Succes!

Reacties

Gepromoveerd naar In uitvoering op 18-04-2018

Eens met snelheidsbeperkende maatregelen!! Goed idee! Verder zouden onze kinderen een tafeltennistafel. De kinderen spelen daar graag mee, zowel tafeltennis als andere spellen worden met veel plezier op dit soort tafels gespeeld...

Antwoord

Tafeltennistafel is inderdaad een heel goede toevoeging! Daar zou veel gebrui van worden gemaakt op alle leeftijden.

Antwoord

Eens met snelheidsbeperkende maatregelen!! Goed idee! Verder zouden onze kinderen een tafeltennistafel. De kinderen spelen daar graag mee, zowel tafeltennis als andere spellen worden met veel plezier op dit soort tafels gespeeld...

Antwoord

Prima voorstel. Wij wonen recht tegenover het speeltuintje, hebben zelf geen kleine kinderen, maar ondersteunen het idee van harte. Het zou ook fijn zijn als er betere snelheidsbeperkende maatregelen worden genomen. In de wijk geldt een max van 30-km/u. De drempels zijn echter zo laag, dat menig automobilist er met gemak stevig overheen scheurt, met alle mogelijke gevolgen van dien. Het verhogen of verlengen van de drempel(s) bij het speeltuintje kan een goede oplossing zijn.

Antwoord

Helemaal eens met Sylvia's toevoeging. De Marga Klompélaan, die langs het speeltuintje loopt, is de meest gebruikte autoroute door de wijk. Vrijwel iedereen die vanaf de kant van de Weg door Jonkerbosch de wijk in komt met de auto, komt door de Marga Klompélaan. Niet zelden met hoge snelheid. Verhoging van de nu lage drempels, toevoeging van extra drempels of andere snelheidsbeperkende maatregelen zouden de veiligheid van met name de kinderen die oversteken naar het speeltuintje sterk kunnen bevorderen.

Antwoord

Door bewoners zelf zijn 2 plastic waarschuwings poppen geplaatst. Verhoging van drempels heeft over het algemeen geen nut. Nu is voor doorgaand verkeer niet of onvoldoende zichtbaar dat zij een speeltuin naderen. Denk dat borden en aanduidingen zoals gebruikelijk bij scholen wellicht beter is. Ook wordt uitzicht voor kinderen vaak ontnomen omdat aan beide zijden van Marga Klompelaan juist ter hoogte van speeltuin ontnomen door geparkeerde auto’s.

Antwoord

Helemaal mee eens. Onderhoud is het allerbelangrijkst. En dat het huidige open gedeelte beschikbaar blijft voor bals bellen. Een (of twee) voetbal doeltjes zou super zijn!. Er wordt heel veel in deze speeltuin gevoetbald. aan de Marga Klompé-kant van het huidige klimrek is voldoende ruimte voor een speel toestel voor kleine kinderen. En een extra bankje voor ouders zou prettig zijn. Maar het belangrijkste is dus onderhoud, en dat houdt van ruimte voor balspellen.

Antwoord

Zeer goed initiatief! Onderhoud is nodig; aanvulling zou ook erg welkom zijn. Ik vind de bomen erg uitnodigen voor een kabelbaan, dat zijn een hoop buurtkinderen met mij eens :) Ik zou graag ook aandacht willen voor het weren van de hangjeugd, hierdoor zou m.i. een stuk minder onderhoud nodig zijn.

Antwoord

Goed plan van de buurman! Ook onze kinderen spelen hier erg veel en vinden de speeltuin wat gedateerd! Locatie is super maar voor de iets oudere kinderen zou een voetbaldoel inderdaad erg leuk zijn!

Antwoord

Goed initiatief. De combinatie van onderhoud en aanvullingen maakt dat de speeltuin een plek voor alle kinderen uit de wijk blijft.

Antwoord

Sympathiek idee, woon al vanaf 1990 in de Harriët Freezerlaan, onze kinderen hebben fijn in het speeltuintje kunnen spelen, er is wat achterstallig onderhoud, zou heel prettig zijn dat onze kleinkinderen hier ook na een opknapbeurt ook volop kunnen genieten!

Antwoord

Ook ik sluit mij volledig aan bij dit plan! Onze kinderen zijn vaak bij opa en oma en maken dan veel gebruik van de speeltuin! Jammer genoeg blijft er aardig wat rotzooi achter van de kinderen van de groenschool die tijdens de pauzes of na school in de speeltuin verblijven! Het aanvullen of vervangen van het speelzand is dan ook een welkome verbetering. Het plaatsen van een goal zou natuurlijk helemaal super zijn!

Antwoord

Als buren ondersteunen wij het idee volledig. Wij zijn ouders van twee zoons en een dochtertje die heel graag spelen en voetballen in het speeltuintje aan de overkant. Helaas is de speeltuin verouderd. Het idee van een voetbaldoel sluit helemaal aan op de wensen van onze kinderen, die dagelijks met de bal spelen. Ook de aanleg van een nieuwe heg aan de kant van onze straat Harriët Freezerlaan vind ik als moeder erg belangrijk. Op dit moment is het onvoldoende veilig; jonge kinderen rennen hierdoor snel onbedachtzaam de straat op. Kortom, prima idee van buurman! Mocht er ook budget zijn voor een wipkip of ander toestel voor de allerkleinsten in onze buurt, dan zou dat overigens ook leuk zijn!

Antwoord
Idee is ingestuurd op 15-03-2018