wandelpad is geen wielrenbaan

Tussen de Kees Pellenaarspad en de Westkanaaldijk is pad voor voetgangers, deze staat niet op het kaartje. Dit pad wordt heel vaak gebruikt door fietsers, scooters en wielrenners, het is iets korter en het is zo vloeiend aangelegd. Het gevolg is dat wandelaars, mensen met een hond aan de lijn of met een kinderwagen van de sokken gereden worden. Als je er dan iets van zegt, krijg je de heftigste wensen om de oren.

Mijn voorstel is om aan beide zijde een loophek te plaatsen zodat het vloeiende effect verdwenen is, dus minder aantrekkelijk, maar wel gemakkelijk blijft voor "langzaam verkeer"

Initiatiefnemer

Deelnemers

Budget

  • Plaatsing fietssluis

    In 2022
    project.budget.fields.is_assigned-alt

Feedback van de gemeente

Dank voor het indienen van uw idee op MijnWijkplan. Wij gaan intern bekijken of het mogelijk is om loophek te plaatsen op het aangegeven wandelpad. Zodra we meer weten komen we erop terug via deze pagina.

Reacties

Ik heb het ook gezien, niet echt functioneel zo, maar ik begreep dat jij alweer contact hebt gehad Rob

Antwoord

Vanmorgen zijn er hekken geplaatst, maar het is gewoon een lachertje, de fietsers fietsen er zonder snelheid te verminderen tussendoor. Alleen een bakfiets zou het moeilijk hebben.

Antwoord

WANNEER NEEMT DE GEMEENTE STAPPEN OM DE SITUATIE TE BEVEILIGEN?? Enige maanden geleden hadden we samen een oplossing bedacht, maar die is nog steeds niet uitgevoerd. De overlast wordt met dit mooie weer alleen maar erger en als we opmerkingen plaatsen worden we zelfs bedreigd of uitgescholden.

Antwoord

De gemeente is drukker bezig met zijn groenlinks hobby's. Graafseweg versmallen, Quackplein versmallen, Parkeerplaatsen verwijderen van de Waalkade, kruising van de Hoogstraat zeer gevaarlijk maken, etc. Dat doen ze liever dan een hekje neerzetten, vanuit hun gezien.Ik vind het belachelijk en er moet snel actie worden ondernomen.

Antwoord

Ik kreeg een tip van de verantwoordelijke persoon van dit Wijkplanproces om iedere keer als je te maken krijgt met een (brom)fietser een melding van overlast te plaatsen in de meld-en herstel-app. Ik heb 6 meldingen geplaatst

Antwoord

Twee maanden geleden werd mij beloofd dat binnen een maand het loophek gerealiseerd zou worden.Marjolein Evers heb ik na 6 maanden gesproken en zij was van mening dat dit al gerealiseerd was. Zij zou uit gaan zoeken waarom het toch niet gebeurd is en contact met mij opnemen, maar ook nu blijft het weer stil. En de fietsers en de brommers blijven ons van de sokken rijden, afgelopen maandag weer een jonge meid op een scooter en die wilde mij wel even van het pad duwen.Graag aktie, gemeente!!!!

Antwoord
Gepromoveerd naar In uitwerking op 15-12-2021

De afgelopen weken regelmatig door een scooterrijder of een fietser bijna van de sokken gereden. De vraag aan Sara is wanneer er actie ondernomen wordt? We zijn inmiddels al enige maanden verder.

Antwoord

Ik woon vlakbij. Sara Boumghait gaat ermee aan de slag. Maar wie is Sara . Het plaatsen van een loophek vind ik een goed idee, Het probleem is dat het voetpad gebruikt wordt als fietspad. Wat wil je als het pad Kees Pellenaarspad heet, genoemd naar een fietser, of wielrenner, ploegbaas Borden plaatsen en handhaving van een bord voetpad en verboden voor fietsers behoren tot de aanvullende maategelen.

Antwoord

het fietspad wordt zo genoemd. het wandelpad heeft geen naam.

Antwoord

Prima idee, Het is daar gewoon niet veilig voor voetgangers en het commentaar is zeker niet mals

Antwoord

Goed plan, ben zelf ook al meerdere malen bijna omver gereden toen ik daar wandelde.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 24-08-2021