Renovatie pleintje voorstenkamp

Beste mensen van de gemeente Nijmegen

Wij zijn een groep jongens en meisjes in de leeftijd van 8 tot 12 jaar  uit de wijk Voorstenkamp. Wij vinden het altijd super leuk om buiten te spelen en dat doen wij vaak op het pleintje in de Voorstenkamp.

 

Veel mensen uit onze buurt maken gebruik van het pleintje. Alleen het enige nadeel is, dat het pleintje heel erg versleten is.

 

Nu kwamen wij samen met jongerenwerk op het idee, om een werkplan te schrijven voor het pleintje! Dit vonden wij heel erg leuk.

 

 

Dit is ons plan, ter ondersteuning hebben wij een tekening gemaakt van het voor ons ideale pleintje.

 

Wij zouden graag het pleintje willen opdelen in twee velden

1.      Kunstgras veldje voor het voetbal, met vangnetten eromheen zodat buren en omwonenden geen last hebben van onze ballen.

2.      Basketbalveldje met een nieuwe stenen ondergrond, er zitten namelijk grote gaten in het veldje waar wij ons aan blesseren.

3.      Ping pong tafel pimpen, onze ping pong tafel heeft geen net. Dit is een kale betonnen plaat.

4.      Een duikelrek naast de ping pong tafel, want er lopen ook veel meisjes bij ons op het pleintje die graag gebruik maken van een duikelrek.

5.      Twee nieuwe bankjes aan het fietspad, onze ouders komen namelijk graag kijken hoe wij aan het spelen zijn.

6.      Nieuwe prullenbakken om ons nieuwe pleintje heel erg schoon te houden.

 

Maikel Lensen stagiair jongerwerk en jongerenwerker Arno ten Dolle van Tandem zijn in onze wijk op de hoogte van ons plan en kunnen nader toelichting geven.

 

Wij hebben een foto met schets van ons plan bijgevoegd

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Budget

  • Budget voor het opknappen van het plein

    In 2019
    project.budget.fields.is_assigned-alt
  • Budget voor het opknappen van het plein

    Jaarlijks, van 2019 tot en met 2019
    project.budget.fields.is_assigned-alt

Feedback van de gemeente

Op zondag 1 november hebben sinterklaas en wethouder Bert Velthuis het vernieuwde plein feestelijk geopend. Dirk, Gonnie, Anja, Marina, de kinderen en alle andere betrokkenen heel erg bedankt voor jullie inzet! Wij wensen iedereen heel veel plezier met het nieuwe plein.

Wij nodigen u van harte uit voor de opening van het vernieuwde plein in de Voorstenkamp op zondag 17 november 2019. - 11:00 uur Verzamelen aan het vernieuwde plein in de Voorstenkamp aan de Viaductweg

De werkzaamheden zijn in volle gang. Het gras ligt net als de ondergrond voor het voetbalveld en basketbalveld. De speeltoestellen zijn onderweg. Zodra alle werkzaamheden klaar zijn is er een feestelijke opening. Meer informatie hierover volgt.

Op basis van de wensen van de werkgroep zijn twee ontwerpen gemaakt voor het opfleuren van het plein. Vanmiddag tussen 15:00 en 17:00 uur zijn we aanwezig op het plein om de ontwerpen te presenteren. Alle direct aanwonenden hebben een brief ontvangen met een uitnodiging, maar iedereen is welkom. De uitnodiging is toegevoegd als pdf. Zien we u vanmiddag op het plein?

Op donderdag 21 februari vindt de eerste bewonersavond plaats om dit idee te bespreken met de omgeving. De uitnodiging is als pdf toegevoegd. De direct aanwonenden van het plein hebben deze uitnodiging ook per post ontvangen.

Op 12 december 2018 hebben we 32 handtekeningen in ontvangst mogen nemen ter ondersteuning van dit initiatief. Hartelijk dank hiervoor! We zijn erg blij met jullie betrokkenheid. Begin 2019 gaan we de mogelijkheden onderzoeken en dit vervolgens naar jullie terugkoppelen. Mochten er tussendoor nog aanvullende vragen zijn, dan hoor ik dat uiteraard graag.

Beste jongens en meisjes uit de Voorstenkamp. Wat leuk dat jullie deze wens hebben gedeeld op MijnWijkplan. Om de wens verder uit te werken is het belangrijk dat de buurt de wens steunt. Vraag dus jullie ouders, vrienden en buurtgenoten om jullie wens te liken en mee te praten op MijnWijkplan. Hoe meer steun, hoe groter de kans dat jullie wens wordt uitgewerkt. Jullie mogen ook handtekeningen ophalen in de buurt en deze als pdf-bestand uploaden of naar mij mailen. Veel succes.

Reacties

Gepromoveerd naar In uitvoering op 26-09-2019
Idee is ingestuurd op 06-06-2018