Hondenspeeltuin bij de Kamp/aan de Westkanaaldijk

Hondenspeeltuin: dat is wat er nog mist in de kamp of in de buurt! Een plek waar de honden lekker los kunnen lopen en samen kunnen spelen zonder dat de niet-hondenliefhebbers hier last van hebben.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Komen jullie ook naar de opening van Hondenspeeltuin Lindenholt?!

Zaterdag 10 december om 10:00 uur wordt de hondenspeeltuin geopend door wethouder Broeren. 
Jullie zijn van harte welkom en neem vooral uw hond(en) mee!

Hopelijk tot dan.
(zie afbeeldingen voor flyer)

De stemmen zijn geteld!

Er zijn 18 stemmen uitgebracht voor optie 1 en 4 voor optie 2.
Optie 1 is de overduidelijke de winnaar!

Houdt deze pagina in de gaten. Hier delen wij de voortgang van het idee.

Stem mee!

De geschikte hondenspeeltoestellen voor de hondenspeeltuin/hondenlosloopgebied in het park aan de Kees Pellenaarspad zijn bekend.

We hebben nu 2 opties samengesteld. Elke optie heeft 3 hondenspeeltoestellen.
Zie afbeeldingen voor de 2 optie.

Wij hebben u nodig om de juiste toestellen te kunnen plaatsen.

Dit zijn de 2 opties
Optie 1:

 • Springband
 • A-Brug
 • Wip-Wap

Optie 2:

 • Springband
 • Halve maan
 • Plateau


Breng uw stem uit door te reageren onder 'reacties' op deze pagina of stuur een mail naar wijkregisseurlindenholt@nijmegen.nl.

Laat ons vóór 9 september weten waar uw voorkeur naar uitgaat!

Het is inmiddels een tijdje geleden maar we hebben niet stilgezeten.
Via deze weg willen wij jullie graag informeren over de voortgang.

Wij hebben op locatie gekeken naar het hondenlosloopgebied in de Kamp. De vakinhoudelijke adviseur heeft gekeken naar het aantal hondenspeeltoestellen die op deze locatie geplaatst kunnen worden.
Het blijft een hondenlosloopgebied met hondenspeeltoestellen.

De vakinhoudelijke adviseur en ik gaan samen twee voorstellen maken met toestellen die bij het hondenlosloopgebied geplaatst kunnen worden.

De twee voorstellen worden op deze Mijn Wijkplan pagina gedeeld.

Meer informatie en uitleg hierover plaatsen we de volgende keer samen met de twee voorstellen.

Houd deze pagina in de gaten!

Wat leuk om te zien dat er zo veel likes zijn! Graag willen wij dit idee met jullie samen uitwerken. We hebben een aantal richtlijnen m.b.t. hondenspeelplekken. Wij nemen binnenkort contact op met de initiatiefnemer(s) om op locatie te komen kijken. Blijf dit project/idee volgende op Mijn Wijkplan voor meer informatie!

Richtlijnen: 

Een verzoek voor een hondenspeeltuin behandelen we via de volgende richtlijnen. Deze richtlijnen kunnen aan bewoners toegestuurd worden.

 • Er moet draagvlak in de wijk zijn voor het oprichten van een hondenspeeltuin.
 • Een hondenspeeltuin kan alleen opgericht worden in bestaande hondenfaciliteiten, dus in hondenlosloopgebieden en in hondenuitlaatplekken (de zogenaamde HUP). Beiden worden in principe niet uitgebreid en er worden geen hekwerken geplaatst.
 • Er is geen weerstand van direct aanwonenden.
 • Een groep van minimaal drie bewoners participeert in het onderhoud van de hondenspeeltuin. Dit bestaat uit:
  • Hondenpoep opruimen.
   • In een losloopgebied geldt een opruimplicht, in een HUP niet. Dar laat de HUP nog steeds reinigen, maar door het plaatsen van toestellen in een HUP kan de hondenpoepzuiger niet meer overal bij. Ook kan het zijn dat er minder vaak dan gewenst gereinigd wordt. Bewoners zijn verantwoordelijk om overige poep zelf op te ruimen.
  • Zwerfafval opruimen.
  • De hondenspeeltoestellen netjes en schoon houden.

Hartelijk dank voor het plaatsen van uw idee op MijnWijkplan. Om het idee verder uit te werken is het belangrijk dat het idee ondersteund wordt door de wijk. Vraag uw buren om een hartje uit te delen voor uw plan of een reactie achter te laten. Eerder hebben we gezien dat er wel hartjes verzameld worden voor het idee van een hondenspeeltuin, maar dat het kiezen van een uiteindelijke locatie problemen geeft. Hebben jullie al een locatie op het oog? Laat het weten in de reacties en vraag de direct aanwonenden om mee te praten.

Reacties

Beide opties zijn leuk! Sowieso leuk dat er een speelplek komt voor de honden.

Antwoord

Ik heb nog een vraagje , komt er ook nog een afscheiding met het fietspad want dat zou het een stuk veiliger maken. Ik weet dat een hek geen optie is maar kan het ook een natuurlijke afscheiding worden.

Antwoord

Hallo Joke, We zijn in overleg met de groenadviseur om te kijken wat de beste optie is voor een groene omheining. Op deze pagina zal ik de uitkomsten delen.

Antwoord

Optie 1 lijkt mij de leukste maar wat het ook wordt, geweldig initiatief

Antwoord

Ik zou voor optie 1 gaan! Maar alles is beter dan nu!

Antwoord

Goedemorgen allemaal, Stemmen op de opties van de toestellen kan nog iets langer dan een week (tot 9 september)! Hopelijk willen jullie (alle deelnemers aan dit project) allemaal ullie stem uitbrengen. Jullie zijn tenslotte erg belangrijk, bedankt voor jullie steun! Graag jullie reactie en stuur aub deze link (of deel het bericht dat via facebook is geplaatst op https://www.facebook.com/NijmegenLindenholt ) ook nog door naar alle hondenliefhebbers in de buurt! Hoe meer reacties hoe beter. Bedankt en groetjes, Leïla

Antwoord

Het maakt mij niet zo veel uit welke optie wordt, als het maar redelijk vandalismebestendig is.

Antwoord

Optie 2 geeft mijn voorkeur

Antwoord

Ik ben toch wel voor optie 2. Want wij hebben een hond met een 'rugzakje' en die gaat zo'n wipwap helemaal niks vinden ben ik bang. Verder wel een leuk initiatief

Antwoord

Fijn dat het er eindelijk van gaat komen. Ik kies voor optie 1, lijkt mij het meest afwisselend

Antwoord

Optie 1 lijkt mij het leukste

Antwoord

Optie 1 lijkt me ook het leukste. Het zal id heel leuk zijn voor de honden want er zijn heel veel sociale honden in deze buurt

Antwoord

Optie 1 lijkt me heel leuk, omdat de wip erbij zit waarmee je evenwicht goed mee kan trainen. Belangrijk voor angstige honden.

Antwoord

We zijn inmiddels al een paar maanden verder, maar het blijft stil....

Antwoord

Hallo Rob, Hartelijk dank voor je reactie en je opmerking. Heel goed dat je even vraagt om een update. Het idee heeft inderdaad even stil gelegen, maar toch is er op de achtergrond veel gebeurd. De plek is bekeken en de eerste stappen om te komen tot een uitvoering van het plan zijn gezet. Binnenkort (binnen een paar weken) verwacht ik meer te kunnen melden!

Antwoord
Gepromoveerd naar In uitwerking op 04-10-2021

Heel goed initiatief. Wij hebben zelf geen hond maar dit is inderdaad een buurt met veel honden. Prima plek daar!

Antwoord

Wat een leuk idee! Gezien het aantal honden in de wijk denk ik ook zeker dat het welkom is. Misschien een idee om dit initiatief te delen in de facebookgroep ‘Honden in Lindenholt’?

Antwoord

Goed idee, speeltuin voor honden. Ze worden al zo beperkt in het los lopen. Zo heeft niemand hinder van honden

Antwoord

Goed idee, speeltuin voor honden. Ze worden al zo beperkt in het los lopen. Zo heeft niemand hinder van honden

Antwoord

Goed idee, de honden vinden het heel leuk om daar te rennen en te spelen alleen zou het veiliger gemaakt moeten worden aan de zijde van het fietspad dmv natuurlijke afscheiding. Enkele speeltoestellen zou ook een waardevolle toevoeging zijn.

Antwoord

Goed idee. Wij maken er dagelijks rond 9.30 uur al gebruik van met een heel stel uit de wijk. Ik wil wel meedenken om het te verbeteren.

Antwoord

Ik denk dat als je rond zou vragen, veel mensen erachter zouden staan. Echter is de drempel om ondersteuning te geven (een account aanmaken) voor de meeste mensen hoog. Is er ook een andere manier voor mensen om te laten zien dat ze erachter staan?

Antwoord

Helemaal mee eens.

Antwoord

goed idee, doe graag mee.....

Antwoord

Het gebied bij het Kees Pellenaarspad lijkt mij een zeer geschikte locatie. Dit is achter de tennisvelden. Er zijn geen direct omwonenden die last gaan hebben van de hondenspeeltuin. Het is al een deel van het losloopgebied. Het gebied is groot genoeg, er zijn wat parkeerplaatsen in de buurt en goed bereikbaar. Wat dat betreft ook ideaal! Daarom wil ik hierbij iedereen vragen dit idee zo veel mogelijk te delen! Graag hoor ik ook jullie ideeen/reacties hierop. Laten we er samen aan werken om een leuke speeltuin voor onze trouwe vrienden voor elkaar te krijgen in onze wijk.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 16-07-2020