Hondenspeeltuin bij de Kamp/aan de Westkanaaldijk

Hondenspeeltuin: dat is wat er nog mist in de kamp of in de buurt! Een plek waar de honden lekker los kunnen lopen en samen kunnen spelen zonder dat de niet-hondenliefhebbers hier last van hebben.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Wat leuk om te zien dat er zo veel likes zijn! Graag willen wij dit idee met jullie samen uitwerken. We hebben een aantal richtlijnen m.b.t. hondenspeelplekken. Wij nemen binnenkort contact op met de initiatiefnemer(s) om op locatie te komen kijken. Blijf dit project/idee volgende op Mijn Wijkplan voor meer informatie!

Richtlijnen: 

Een verzoek voor een hondenspeeltuin behandelen we via de volgende richtlijnen. Deze richtlijnen kunnen aan bewoners toegestuurd worden.

 • Er moet draagvlak in de wijk zijn voor het oprichten van een hondenspeeltuin.
 • Een hondenspeeltuin kan alleen opgericht worden in bestaande hondenfaciliteiten, dus in hondenlosloopgebieden en in hondenuitlaatplekken (de zogenaamde HUP). Beiden worden in principe niet uitgebreid en er worden geen hekwerken geplaatst.
 • Er is geen weerstand van direct aanwonenden.
 • Een groep van minimaal drie bewoners participeert in het onderhoud van de hondenspeeltuin. Dit bestaat uit:
  • Hondenpoep opruimen.
   • In een losloopgebied geldt een opruimplicht, in een HUP niet. Dar laat de HUP nog steeds reinigen, maar door het plaatsen van toestellen in een HUP kan de hondenpoepzuiger niet meer overal bij. Ook kan het zijn dat er minder vaak dan gewenst gereinigd wordt. Bewoners zijn verantwoordelijk om overige poep zelf op te ruimen.
  • Zwerfafval opruimen.
  • De hondenspeeltoestellen netjes en schoon houden.

Hartelijk dank voor het plaatsen van uw idee op MijnWijkplan. Om het idee verder uit te werken is het belangrijk dat het idee ondersteund wordt door de wijk. Vraag uw buren om een hartje uit te delen voor uw plan of een reactie achter te laten. Eerder hebben we gezien dat er wel hartjes verzameld worden voor het idee van een hondenspeeltuin, maar dat het kiezen van een uiteindelijke locatie problemen geeft. Hebben jullie al een locatie op het oog? Laat het weten in de reacties en vraag de direct aanwonenden om mee te praten.

Reacties

Gepromoveerd naar In uitwerking op 04-10-2021

Heel goed initiatief. Wij hebben zelf geen hond maar dit is inderdaad een buurt met veel honden. Prima plek daar!

Antwoord

Wat een leuk idee! Gezien het aantal honden in de wijk denk ik ook zeker dat het welkom is. Misschien een idee om dit initiatief te delen in de facebookgroep ‘Honden in Lindenholt’?

Antwoord

Goed idee, speeltuin voor honden. Ze worden al zo beperkt in het los lopen. Zo heeft niemand hinder van honden

Antwoord

Goed idee, speeltuin voor honden. Ze worden al zo beperkt in het los lopen. Zo heeft niemand hinder van honden

Antwoord

Goed idee, de honden vinden het heel leuk om daar te rennen en te spelen alleen zou het veiliger gemaakt moeten worden aan de zijde van het fietspad dmv natuurlijke afscheiding. Enkele speeltoestellen zou ook een waardevolle toevoeging zijn.

Antwoord

Goed idee. Wij maken er dagelijks rond 9.30 uur al gebruik van met een heel stel uit de wijk. Ik wil wel meedenken om het te verbeteren.

Antwoord

Ik denk dat als je rond zou vragen, veel mensen erachter zouden staan. Echter is de drempel om ondersteuning te geven (een account aanmaken) voor de meeste mensen hoog. Is er ook een andere manier voor mensen om te laten zien dat ze erachter staan?

Antwoord

Helemaal mee eens.

Antwoord

goed idee, doe graag mee.....

Antwoord

Het gebied bij het Kees Pellenaarspad lijkt mij een zeer geschikte locatie. Dit is achter de tennisvelden. Er zijn geen direct omwonenden die last gaan hebben van de hondenspeeltuin. Het is al een deel van het losloopgebied. Het gebied is groot genoeg, er zijn wat parkeerplaatsen in de buurt en goed bereikbaar. Wat dat betreft ook ideaal! Daarom wil ik hierbij iedereen vragen dit idee zo veel mogelijk te delen! Graag hoor ik ook jullie ideeen/reacties hierop. Laten we er samen aan werken om een leuke speeltuin voor onze trouwe vrienden voor elkaar te krijgen in onze wijk.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 16-07-2020