Groenstrook Geerkamp 1052 t/m 1062 aanpakken

Waarom

De groenstrook tegenover de Geerkamp 1050 t/m 1062 bestaat momenteel deels uit kale grond en deels uit saaie planten, zoals u op de eerste 3 foto's kunt zien. Dat kan echt veel mooier.

De Gemeente Nijmegen profileert zichzelf terecht als groene gemeente. Daarnaast is de achteruitgang van bijen, vlinders, insecten en vogels een thema wat mensen bezig houdt.

In het kader van voornoemde hebben enkele bewoners van de Geerkamp 1050 t/m 1062 het plan opgevat om de groenstrook in eigen beheer te nemen en anders in te richten.

Wat

Het plan bestaat globaal uit het planten van vaste planten die rijk en lang bloeien en/of die bloeien in de diverse seizoenen. De beplanting moet verder droogtebestendig zijn en tegen een plek in de volle zon kunnen. Het gaat dan voornamelijk om mediterrane en rijkbloeiende prairieplanten. Daartussendoor denken we ook aan fruitbomen, zoals laagstamfruit.

Qua planten kunt u denken aan bijvoorbeeld; Campanula carpatica (klokjesbloem), Erigeron karvinskianus (Mexicaans madeliefje), Thijm, Lavendel, Wilde marjolein (Oregano), Echinops ritro (kogeldistel), Buddleja (vlinderstruik), Echinacea (Zonnehoed), Saponaria ocymoides (Zeepkruid), Tamarix (Tamarisk), Pyrus salicifolia ‘Pendula’ (Wilgbladige peer), Lavatera (Struikmalva), Euphorbia characias subsp. wulfenii (Wolfsmelk) en eventueel ander laagstamfruit en lei-fruitboompjes.

Zie foto's voor enkele ideeen.

Wanneer

De wijkcoordinator en de Adviseur Leefomgevingskwaliteit zijn langs geweest en zijn enthousiast. Als bewoners instemmen, dan kunnen we snel van start. De Adviseur Leefomgevingskwaliteit denkt actief mee over een geschikt beplantingsplan.

De Gemeente levert de planten aan en levert een team wat oude planten weg haalt en afvoert, en de nieuwe planten mee helpt in te planten.

Dus

Wij vragen hierbij aan alle bewoners van de Geerkamp 1050 tot en met 1062 om dit idee te ondertekenen.

!! Belangrijk: u tekent niet voor actief meehelpen met het onderhoud van de groenstrook tenzij u dat wel wenst te willen doen !!

 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Budget

  • Omvormen van de groenstrook

    In 2021
    project.budget.fields.is not assigned