Stenen eruit, groen erin!

Het Pleintje aan De Gildekamp 30ste straat biedt momenteel een troosteloze indruk. Er staan drie kleine bomen(waarvan eentje dood) en verder liggen er enkel stenen in de grond. Het plein is echt aan een opfrisbeurt toe! Het doel is om het plein te veranderen in een fijne, groene plek waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten en wat de aanblik van de buurt direct zal verbeteren.

De nieuwe inrichting van het plein zal vooral zachter en groener worden ingericht. Met de nieuwe inrichting kan gelijk worden ingespeeld op het rainproof maken van het plein(berging, infiltratie, vertraagde afvoer) en het verminderen van de hitte op het plein(door de verharding is het op warme dagen net een oven). Uiteraard kan de nieuwe inrichting onderhoudsarm worden. Voor veel buurtbewoners is het belangrijk dat de parkeerplaatsen blijven bestaan. Wellicht kan dit overzichtelijker worden ingericht.

Enkele randvoorwaarden voor de nieuwe inrichting:

 • Toepassen van eenduidige materialen(hergebruik stenen in borders/bankjes/paadjes)
 • Minder verharding
 • Behouden van parkeerplaatsen
 • Onderhoudsarme inrichting
 • Vergroenen

Enkele voorstellen:

 • Omdat er in de buurt veel honden wonen, lijkt gras geen goede optie(wordt anders een uitlaatveld). Wellicht kan gewerkt worden met houtsnippers of lage bosschages
 • Mogelijk plaatsen van 1 of 2 speeltoestellen
 • Plaatsen van twee of meerdere bankjes voor ontmoeting
 • Plaatsen van enkele bomen om het plein te 'vullen'
 • Enkele buurtbewoners hebben reeds aangegeven zelf mee te willen helpen bij de aanleg/meedenken bij de inrichting

Initiatiefnemer

Deelnemers

Budget

 • Vergroenen pleinen Gildenkamp 30e en 32e straat

  In 2021
  project.budget.fields.is not assigned

Feedback van de gemeente

We zijn in gesprek gegaan met initiatiefnemers en maken gezamenlijk een ontwerp voor dit plein.

We willen graag in contact komen met de initiatiefnemer om gezamenlijk te kijken naar de mogelijkheden om dit idee verder uit te werken. U kunt mij bereiken via het e-mailadres: s.said@nijmegen.nl of het telefoonnummer: 06-25231767.

Dank u voor het plaatsen van uw idee op mijnwijkplan. Fijn dat u ons digitale platform hebt gevonden! Het is belangrijk dat uw idee ondersteund wordt door de wijk / wijkbewoners. Probeer uw buurtgenoten naar mijn wijkplan te krijgen voor het uitdelen van hartjes en te reageren op uw idee! Succes!

Reacties

Gepromoveerd naar In uitvoering op 08-02-2021

Dit zou ook heel goed op de andere pleinen toegepast kunnen worden. Die kampen met de zelfde verwaarloosde uitstraling.

Antwoord
Gepromoveerd naar In uitwerking op 25-02-2020

Is er iets meer bekend over de uitkomst van het bijeenkomst een paar maanden geleden??

Antwoord

Uiteraard!

Antwoord

Er komt een bijeenkomst met de buurt aan. De afspraak zal plaatsvinden op 23 oktober a.s. van 15:30 uur t/m 16:30 uur, locatie: De Gildekamp 3063. Tijdens deze afspraak zullen Maryse Slingerland en Anne-Marie Cobussen aanwezig zijn.

Antwoord

helaas kunnen wij daar niet bij aanwezig zijn ivm. werk. Willen wel graag op de hoogte worden gehouden wat er besproken is.

Antwoord

Verhoogde plantenbakken met diverse sterke planten (winterhard) die ook goed tegen droogte kunnen lijkt ons een goed idee. Misschien ook bollen in de plantenbakken? De dode boom op het plein is inmiddels verwijderd en vervangen door een (hopelijk tijdelijk) paaltje!! Het zou mooi zijn als er meer bomen kunnen komen, fijn voor de schaduw. Ik denk dat een bankje om bijvoorbeeld de middelste boom heen wel moet kunnen. De huizen kijken op het pleintje uit, dus daardoor zal het vermoed ik als hangplek voor de jongeren minder aantrekkelijk zijn.

Antwoord

Verhoogde plantenrekken zoals in de Patrijsstraat met paadjes er tussen lijkt ons een prima plan. Over bankjes zijn we wat minder enthousiast. Het hoeft geen hangplek te worden.

Antwoord

Plantenrekken=plantenbakken

Antwoord

Verhoogde perkjes en bankjes is een goed idee. Wordt er ook iets gedaan aan de auto's en scooters die hier het pleintje op of af rijden (scheuren!!)

Antwoord
Idee is ingestuurd op 06-07-2018