Aanduiding parkeerplaatsen middels belijning

De parkeerplaatsen voor de 20ste straat van De Gildekamp zijn er slecht aangegeven, waardoor de ruimte niet optimaal benut wordt. Vaak worden mensen ingeparkeerd en kunnen niet meer weg met hun auto. 
Om meer duidelijkheid te geven wat nu de parkeervakken zijn, is mijn idee om dit aan te geven met witte belijningen. 
 

Initiatiefnemer
Deelnemers

Feedback van de gemeente

Dank u voor het plaatsen van uw idee op mijnwijkplan. Fijn dat u ons digitale platform hebt gevonden! Het is belangrijk dat uw idee ondersteund wordt door de wijk / wijkbewoners. Probeer uw buurtgenoten naar mijn wijkplan te krijgen voor het uitdelen van hartjes en te reageren op uw idee! Succes!

Reacties

Ik ben een voorstander van belijning van de parkeervakken. Echter, ik denk dat in de praktijk er te weinig parkeervakken zullen zijn omdat er meer auto's zijn dan parkeervakken, of de parkeervakken moeten heel smal gemaakt worden. Het wordt passen en meten, want hier zijn gezinnen die beschikken over 4 auto's. Succes met de puzzel.

Antwoord

Dit geldt voor bijna de gehele Gildekamp. Vakken zijn niet te zien, zeker in het donker niet. Daarnaast parkeren mensen gewoon waar ze niet mogen staan. Plekken die vrijgehouden moeten worden voor doorgang voor de hulpdiensten.

Antwoord

Wat fijn om te zien dat dit idee ondertussen goed ondersteund wordt. Mochten jullie buurtbewoners spreken die nog niet dit idee hebben ondersteund, maar dat wel willen. Wijs ze dan op deze pagina. Het deel van het idee om NP vlakken te doen heb ik voor nu buiten beschouwing gelaten. De meningen zijn wat verdeeld over dat punt, maar over de belijning zijn we eensgezind. Alvast een fijne jaarwisseling!

Antwoord

Dit is een fantastisch idee, want nu is het steeds een puinhoop en een ongeregeld zooitje. Zeker als er laat op de avond geparkeerd wordt, geeft dit een groot probleem. Niet voor ons zelf, want wij hebben een eigen oprit met mogelijkheid voor 3 auto's, echter soms gebeurt het dat auto's precies voor onze inrit parkeren en dat is zeker niet wenselijk. Dus: parkeerplaatsen belijnen is een goed idee.

Antwoord

Addendum. Ik wil nog graag even opmerken, dat er zeker 7 auto's geparkeerd staan van de bewoners van de 21e straat. Waar moeten zij hun auto's eigenlijk parkeren?

Antwoord

Belijning zal zeker een stuk verbetering zijn. Wat betreft NP vlakken; Bij bomen is het doorparkeren zeker een probleem. Op die plek mag voor mij wel een NP vlak komen. Verder lijkt het mij niet zinvol om meer NP vlakken te maken.

Antwoord

Wij zijn helemaal vóór een parkeerplaatsbelijningen.

Antwoord

Wij zijn helemaal vóór parkeerplaatsbelijningen.

Antwoord

Beste Frank, Chapeau voor het initiatief! Fiji dat iemand uit de wijk het probleem (h)erkent en hier aktie op onderneemt. Dit is ook de belangrijkste reden voor mijn steun. Wij hebben een eigen oprit, en dus geen overlast. Mijn beeld sluit echter aan bij die van jou - soms zijn auto’s inderdaad te breed/onhandig/onjuist geparkeerd, terwijl dit niet perse hoeft. Hopelijk helpt de belijning het probleem op te lossen. Ik ondersteun met beide handen ik alle initiatieven die onze straat fijner, leefbaarder en toegankelijker maken — voor ons en onze kinderen. Succes! Groet, Boryana Inkova

Antwoord

NP aanduiding lijkt mij nog niet nodig. Wel een goede aanduiding zodat men kan zien waar men kan parkeren zodat er meerdere plaatsen gebruikt kunnen worden

Antwoord

Belijning prima. NP vakken op zich OK, maar vrees dat dit het parkeerprobleem alleen groter maakt, als bewoners met meerdere voertuigen en/of bewoners uit omringende straten de openbare plekken benutten.

Antwoord

De NP vlakken is vooral voor de parkeervakken achter bij de bomen. Daar komt het nog al eens voor dat er een auto zodanig voor wordt gezet dat de mensen die onder de boom staan niet eruit kunnen. Als er NP vlakken voor de tuinen van onze overburen komen, dan wordt het parkeerprobleem groter.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 12-12-2019