Tegengaan zwerfafval

Samen met ondernemers, bewoners en bezoekers gaan we op zoek naar manieren om zwerfafval tegen te gaan, zoals het verplaatsen of toevoegen van afvalbakken en inzetten van afvalcoaches.

Afval
Een prettige binnenstad is ook een schone binnenstad. Een stad met weinig zwerfafval, met voldoende vuilnisbakken en waar het (bedrijfs)afval regelmatig wordt opgehaald. Ondernemers en bezoekers geven aan dat er nu maar ook vóór corona overlast is van afval, waarvoor we in dit actieplan slimme oplossingen zoeken.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Allereerst, ga in gesprek met de fastfoodrestaurants. Veel zwerfafval komt daar vandaan. Zij kunnen wat betekenen in bewustwording van de klanten. Ook de energydrank blikjes liggen her en der. Pak dat breder aan en maak het landelijk bespreekbaar. Wijs deze bedrijven op hun verantwoordelijkheid. Daarnaast, er zijn winkeliers die hun troep buiten hun winkel stallen. Lijkt me niet de bedoeling. Dit zou die afvalcoaches toch moeten opvallen. Laat ze hun werk doen en daar met de betreffende winkeliers een oplossing voor zoeken. De afvalcontainers zijn ook een plek om andersoortig afval te dumpen. Hang meer camera's op. Gaat afschrikwekkende werking van uit.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 02-04-2021