Stevenskerk 750 jaar

In 2022 is het 750 jaar geleden dat de Stevenskerk gewijd werd, en hiermee een echte kerk werd. Dit bijzondere moment willen we vieren. Hiervoor ondersteunen we plannen uit de stad die van dit moment iets bijzonders willen maken.

Proflering old city
We zijn als stad trots op onze historie en profileren ons graag door middel van ons rijke verleden. Zo ontwikkelen we het Valkhofkwartier tot dé culturele hotspot van de stad, waar de Romeinse stad én de middeleeuwse Burcht voelbaar moeten worden. Met een erfgoedaanjager versterken we daarnaast de samenwerking tussen de culturele instellingen in onze stad. Toch blijkt uit de vele gesprekken in en met de stad dat er méér behoefte blijft aan plekken in de stad waar de historie ook écht voelbaar is. In het actieplan nemen we daarom een aantal acties op die Nijmegen als ‘Old city’ een boost geven.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Zijn druk bezig met een project waarbij we de Stevenskerk voor 1591 kunnen laten zien in grote platen en films. Veel staat al in de steigers maar financiën of assistentie in de verwezenlijking kunne we wel gebruiken. Altijd bereikbaar om het plan toe te lichten en te bespreken. Gepland voor september 2022

Antwoord
Idee is ingestuurd op 06-04-2021