Reconstructie Quackplein en Burgemeester Hustinxstraat

Quackplein en Burgemeester Hustinxstraat

Van 25 juli tot 13 augustus 2018 gaan het Quackplein en de Burgemeester Hustinxstraat op de schop. Op het Quackplein komen nieuwe verkeerslichten die  flexibeler kunnen inspelen op het verkeersaanbod. Zo helpen ze tijdens de werkzaamheden aan de Waalbrug bij een betere doorstroming van het verkeer. Tegelijkertijd passen we de routes voor fietsers en voetgangers aan. Ze worden logischer en overzichtelijker. De Burgemeester Hustinxstraat  gaat beter aansluiten bij de nieuwe inrichting van de Bloemerstraat en de Smetiusstraat, met nieuwe bestrating en meer groen. Daarmee krijgt de hele route de uitstraling die je mag verwachten van deze kortste verbinding tussen het station en Plein 1944.

 

Verkeershinder

De uitvoering is gepland in de zomerperiode van 25 juli tot 13 augustus, wanneer er minder verkeer is. Om het werk zo snel en efficiënt mogelijk te kunnen uitvoeren, is het Quackplein en de Burgemeester Hustinxstraat afgesloten voor alle verkeer. De aangrenzende woningen en bedrijven blijven lopend wel bereikbaar. De bus wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid via de van Oldenbarneveltstraat.

 

 

 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Op 13 augustus zou het klaar zijn. Mijn voordeur (Burg. Hustinxstraat) is niet bereikbaar voor derden. Wat is de stand van zaken?

Antwoord

The disregard for Benedenstad inhabitants with a car is incredible. The proposed alternative routes make you waste several kilometres. Why not temporarily open traffic both ways on the Waalkade, or one of the many alternatives possible ?

Antwoord
Idee is ingestuurd op 23-07-2018