Reconstructie Hoogstraat en Kelfkensbos

Herinrichting Hoogstraat

Vanaf 30 augustus 2021 gaat de gemeente aan de slag op de Hoogstraat. Het gebied tussen de Ridderstraat, Voerweg, Hertogstraat, Burchtstraat en Kelfkensbos willen we aanpassen om de verbinding tussen binnenstad en het Valkhofkwartier te verbeteren. We passen de rijweg aan waardoor de voetgangers meer ruimte krijgen. Ook komt er meer groen. Daarnaast willen we de oude stadspomp die vroeger in de buurt van de Hertogstraat stond terugplaatsen en het Spoorwegmonument restaureren.

In de informatiebrief van 2 april staat de laatste stand van zaken. Met de markt zijn eerste afspraken gemaakt over de plaatsing van de kramen tijdens de werkzaamheden. Die duren zo’n 3 maanden. (bijeenkomst 29 maart met de markt: https://youtu.be/8pc4saLpKm8 )
  

Terugkijken digitale informatieavond

Op maandag 9 november van 19.30-21.00 uur was er een digitale informatieavond over de plannen voor de Hoogstraat én zijn de ideeën voor een nieuw Kelfkensbos opgehaald. Dat waren er heel wat!

U kunt het filmpje van de bijeenkomst terugkijken via https://youtu.be/tKWOANJiblw

Initiatiefnemer
Deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Onze werkgroep 'Hortus Civitatis' ( Tuin van de Stad) heeft het plan ingediend bij de gemeente Nijmegen. Omschrijving ingediend plan; Wij willen graag in het Valkhofpark hier en daar diverse soorten geurende botanische biologische rozen aangeplant zien. Deze geuren verwijzen naar de beroemde, in Nijmegen geboren schilder,'Johan Maelwael' Stenenplein voor Museum het Valkhof Het stenen plein kan groener en mooier om rondom het stenen plein geurende Zilver linden bomen aan te laten planten. Bovendien komen daar ook de Stads bijen op af. Deze bomen zorgen ook voor de nodige verkoeling en schaduw. Barbarossa ruïne als DAGMuseum De Barbarossa ruïne gaat toegankelijk worden gemaakt door de gemeente Nijmegen. Deze toegankelijkheid kan benut worden om de 'Godin van de Flora' erin te presenteren. Zie verder op facebook pagina 'Hortus Civitatis'

Antwoord
Idee is ingestuurd op 28-10-2020