Poëziesteeg

Nijmegen en haar historie kennen een aantal bekende dichters. Om bezoekers hier wat van mee te geven richten we samen met lokale dichters een gasje/steegje in tot Poëziesteeg. Laat je inspireren door verzen en sonnetten op de muren!

Kunst op straat 
Bezoekers waarderen het als er een goede sfeer is in de binnenstad. De ambiance is de afgelopen tijd al verbeterd met het aanbrengen van muurschilderingen en andere kunstuitingen in de openbare ruimte.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Mooi idee! Steegjes zijn in mijn beleving vaak vergeten plekken. Een onderdeel van de route waar we snel doorheen lopen. Vaak smerig, vies. Wat een ander gevoel om door een steegje te lopen en even stil te staan, genieten van de poëzie. Fijn.

Antwoord

Mooi idee om gedichten van onze mooie stad voor iedereen toegankelijk te maken en de binnenstad verder te verfraaien.

Antwoord

Beste allen, Roy heeft het idee bedacht en naar mij gestuurd toen ik stadsdichter was. Een plan werd ingediend bij de gemeente en daar bleef bij. Ik heb toen gedacht alle stadsdichters te benaderen om ze met hun gedichten bijeen op deze steeg te brengen. Alle stadsdichters hebben mij al een tijdje geleden gedichten gestuurd. Ik hoop dat dit plan z.s.m. plaats vindt. Ik ben beschikbaar voor vragen. MVG,

Antwoord

Leuk idee.

Antwoord

Leuk idee. Zou ook mooi zijn als er ruimte is voor onbekende getalenteerde Nijmegenaren uit verschillende wijken

Antwoord
Idee is ingestuurd op 02-04-2021