Oranje tulpenbed op de rotonde uit vriendschap met Albany NY.

Oranje tulpenbed op de rotonde Wallkade/Lage Markt.

Ons voorstel is om de stenen van de rotonde te vervangen door groen, zodanig dat er in het voorjaar 2020 (maart-mei) oranje tulpen kunnen bloeien. Oranje tulpen staan symbool voor de vriendschap tussen de Amerikaanse stad Albany en Nijmegen. Op de nabij gelegen Waalkade-muur komt tevens een plaquette die het verhaal vertelt van de wederopbouwhulp van Albany voor Nijmegen.

 

 

 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Budget

  • Vergroenen rotonde met onder andere oranje tulpen

    Jaarlijks, van 2019 tot en met 2019
    project.budget.fields.is_assigned-alt

Feedback van de gemeente

Het idee om de rotonde te voorzien van tulpen en daarmee te vergroenen wordt verder uitgewerkt zodat het in het najaar uitgevoerd kan gaan worden.

Dank u voor het plaatsen van uw idee op mijnwijkplan. Fijn dat u ons digitale platform hebt gevonden! Het is belangrijk dat uw idee ondersteund wordt door de wijk / wijkbewoners. Probeer uw buurtgenoten naar mijn wijkplan te krijgen voor het uitdelen van hartjes en te reageren op uw idee! Succes!

Reacties

Gepromoveerd naar In uitvoering op 11-02-2020

Beste, Als redacteur van het Mariken Magazine, wijkblad centrum en benedenstad Nijmegen, ben ik benieuwd wat voor projecten de bewoners hebben aangedragen in het kader van het MijnWijkplan Nijmegen. Zodoende kwam ik uw initiatief tegen voor een oranje tulpenbed aan de Waalkade - inclusief plaquette. Ik zou het leuk vinden uw project in ons bewonersblad voor het voetlicht te brengen. Het moment daartoe zou natuurlijk de onthulling zijn. Kunt u mij informeren of hiervoor al een datum is gepland? Hoogachtend, Jack Fila (jacobusfila@gmail.com).

Antwoord

Dag meneer Fila, beste Jack, wat een leuk bericht. We juichen het toe als u ons project voor het voetlicht zou willen brengen in Mariken magazine. We gaan in September tijdens de Operation Market Garden dagen d eplaquette onthullen. De aanleg van het tulpenbed op de rotonde is gepland in dit najaar zodat volgend jaar, gelijktijdig oranje tulpen bloeien in Albnay NY en Nijmegen. Misschien wilt u al aandacht besteden aan d eplaquette en het verhaal voor deze september ? We lichten het graag toe. Over enekle weken kunnen we ook definitief iets zeggen over datum en aanwezige gasten. Met vriendelijke groet, Anja Adriaans, stichting FAN

Antwoord

Prima. Als u voor mij een exacte datum heeft, dan zal ik proberen het in komende Mariken aan te kondigen.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 25-05-2019