Oostelijke Waalkade

Tot de zomer van 2019 gaat de Waalkade op de schop. Het gedeelte tussen de Veerpoorttrappen en Grotestraat krijgt gras en bomen. In het verlengde van de Veerpoorttrappen komt een verlaagd deel met zittrappen, waardoor een podium bij het water ontstaat. Dit deel zal bij hoogwater onder water gaan lopen. Na de herinrichting zal er geen doorgaand verkeer meer over de Waalkade kunnen rijden.

Planning
Tot begin 2019 worden de kabels en leidingen verlegd op het gedeelte dat verlaagd wordt.  Begin november start de aannemer met de aanleg van de terrassen bij de gevels, zodat die ruim voor het terrassenseizoen weer beschikbaar zijn. Begin volgend jaar  wordt eerst het ‘theater’ bij de Lindenberghaven aangelegd, daarna start het werk aan het evenemententerrein en de rijbaan en als laatste wordt de keerlus onderaan de Voerweg gemaakt.

Waalkade afgesloten
Tijdens de werkzaamheden is de Waalkade afgesloten voor het verkeer. Ook bussen zullen tijdens de werkzaamheden niet over de Waalkade kunnen rijden. Voor fietsers is er een omleiding via de Vleeshouwerstraat. De woningen en horecabedrijven blijven bereikbaar. De bewoners van de oostelijke Waalkade en de oostelijke benedenstad kunnen- net als nu-  via de Vleeshouwerstraat bij hun woning komen.

Breng - Flex
Omdat er tijdelijk geen bussen over de Waalkade kunnen rijden,  wordt ter hoogte van de rotonde een Brengflex-halte gemaakt.. Vanaf deze halte kunt u voor € 3,50 naar iedere willekeurige halte in het gebied Nijmegen, Wijchen, Alverna, bedrijventerrein Bijsterhuizen en de woonkernen van Berg en Dal en Oosterhout reizen. Kijk voor meer informatie of het aanmaken van een account op brengflex.nl

 

Initiatiefnemer
Deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Vrijdag 14 december hebben Gerard Boeijen en Huub Hofs van de Stichting 'Nijmegen blijft in Beeld' een interview met de wethouder Noël Vergunst. Misschien ook handig als de projectleider er bij kan zijn? NBIB legt het hele proces van de herinrichting vast voor het nageslacht.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 07-11-2018