omheinde grotere uitlaatplaats voor honden uit de benedenstad

Graag zou ik een omheinde wat grotere uitlaatplaats/speelveld willen voor mijn hond, die op auto's afrent, maar wel zjn dagelijkse beweging nodig heeft van zeker een uur. Nu moet ik telkens met de bus naar dit soort veldjes. Ook mag hij niet in het water spelen, vanwege ontstekingsgevoelighied van zijn oren. Er is dus niks voor hem in de directe buurt. 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste mevrouw Klinkhamer,

Er is onderzocht of de locatie onder de Waalbrug een uitzondering kon zijn. Dit is niet het geval. 

Reden hiervan is dat met hoogwater alle objecten verwijderd moeten worden (zoals de bankjes, afvalbakken en fietsenrekken). Dit geldt ook voor de omheining. 

Bovenstaande betekent dat het idee niet uitgevoerd kan worden. Uw idee verplaatsen we naar het archief.

 

U heeft diverse locaties aangegeven. De voorgestelde locaties zijn door ons onderzocht. Op alle voorgestelde locaties wordt negatief geadviseerd. Redenen hiervan zijn onder andere:

- het Kronenburgpark is een cultuurhistorisch stadsgezicht
- de Waalkade is een evenementenlocatie waarop geen voorzieningen aangebracht mogen worden
- de Waalkade is tevens in eigendom van Rijkswaterstaat
- er is onvoldoende ruimte
 

Voor het Centrum is er een hondenloslooplocatie onder de Waalbrug. Via deze link ziet u de hondenlosloopgebieden en hondenuitlaatplaatsen in Nijmegen: Honden - Wijken - Diensten - Gemeente Nijmegen.

 

De regel is dat hondenlosloopgebieden niet voorzien worden van een hekwerk. Slechts in hoge uitzondering wordt hier vanaf geweken. Onderzocht wordt of de locatie onder de Waalbrug een uitzondering zou kunnen zijn.

Beste heer/mevrouw Klinkhamer, zou u uw telefoonnummer aan mij toe willen sturen? Dit kan via het e-mailadres: wijkregisseurcentrum@nijmegen.nl. Alvast hartelijk dank!

Beste heer/mevrouw Klinkhamer, ik heb uw idee met collega's besproken. Er is niet of nauwelijks ruimte in het centrum om een honenuitlaatplaats te realiseren. Mocht u een geschikte locatie in gedachten hebben dan horen wij dit graag. We kunnen dan toetsen of het een geschikte locatie is en de (on)mogelijkheden bekijken. 

Beste initiatiefnemer, dank voor het indienen van uw idee. Ik bespreek uw idee intern en kom er via deze pagina op terug.

Reacties

Heb inmiddels de hondenlosloopplaats/uitlaatplek aan de Berg en Dalseweg gevonden. Deze is aan een zijde open, daar waar het verkeer en de bus langs komt. De overige 3 zijden zijn afgezet met struikjes waar de hond wel uit kan, met in de hoek ook nog 1 opening naar de weg. Niet echt geschikt dus. Ik zie daar verder ook geen honden.

Antwoord

Ik zie ook nog een veldje bij de Spinthuisplaats, (dan zou een trimtoestel daar wat moeten worden verplaatst), een plaats achter de Bottelstraat en een nu nog braakliggend terrein voor het station.

Antwoord

Het hondenlosloopgebied op de Berg en Dalseweg heb ik niet kunnen vinden. is nog niet gerealiseerd? Het hondenlosloopgebied op de kaart in het Westerpark bestaat niet meer. Er is daar nu 't Speult, iets verderop, staat niet/foutief op de kaart. Langs de Waalbanddijk is ook geen hondenuitlaatgebied (meer?), zou ook gevaarlijk zijn met alle fietsers daar. met vriendelijke groet, Marian Klinkhamer

Antwoord

Nog enkele mogelijke plaatsen: Onderaan de Voerweg of aan de rand van het Kronenburgerpark bij de Parkweg.

Antwoord

nog een aanvulling op mogelijke omheinde uitlaatplekken: een deel van het Kronenburgerpark, of op het Joris Ivensplein, nu daar niet meer geparkeerd mag worden.

Antwoord

Er zijn heel veel plaatsen waar dat evt. zou kunnen. Naast het Labyrinth, aan de Waalkade, op het grasveld voor en naast het casino aan de Waalkade, naast de promenade aan de achterkant van de huizen van de Lage Markt. Auto's kunnen daar dan nog wel (in)rijden. Terras aan de achterkant moet vrij blijven, denk ik. Een deel bij de opgang naar de Waalkade, naast het sportveldje daar. Afzetting kan evt. worden weggehaald bij grotere evenementen, zoals dit nu ook gebeurt bij de hondenuitlaatplaats aan de Wedren.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 10-02-2023