omheinde grotere uitlaatplaats voor honden uit de benedenstad

Graag zou ik een omheinde wat grotere uitlaatplaats/speelveld willen voor mijn hond, die op auto's afrent, maar wel zjn dagelijkse beweging nodig heeft van zeker een uur. Nu moet ik telkens met de bus naar dit soort veldjes. Ook mag hij niet in het water spelen, vanwege ontstekingsgevoelighied van zijn oren. Er is dus niks voor hem in de directe buurt. 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste heer/mevrouw Klinkhamer, ik heb uw idee met collega's besproken. Er is niet of nauwelijks ruimte in het centrum om een honenuitlaatplaats te realiseren. Mocht u een geschikte locatie in gedachten hebben dan horen wij dit graag. We kunnen dan toetsen of het een geschikte locatie is en de (on)mogelijkheden bekijken. 

Beste initiatiefnemer, dank voor het indienen van uw idee. Ik bespreek uw idee intern en kom er via deze pagina op terug.

Reacties

nog een aanvulling op mogelijke omheinde uitlaatplekken: een deel van het Kronenburgerpark, of op het Joris Ivensplein, nu daar niet meer geparkeerd mag worden.

Antwoord

Er zijn heel veel plaatsen waar dat evt. zou kunnen. Naast het Labyrinth, aan de Waalkade, op het grasveld voor en naast het casino aan de Waalkade, naast de promenade aan de achterkant van de huizen van de Lage Markt. Auto's kunnen daar dan nog wel (in)rijden. Terras aan de achterkant moet vrij blijven, denk ik. Een deel bij de opgang naar de Waalkade, naast het sportveldje daar. Afzetting kan evt. worden weggehaald bij grotere evenementen, zoals dit nu ook gebeurt bij de hondenuitlaatplaats aan de Wedren.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 10-02-2023