Meer groen in de binnenstad

Veel mensen vinden de binnenstad te stenig. Een prettige binnenstad is ook een groene binnenstad en daarom voegen we op veel straten in de binnenstad groen toe, dit kunnen bloem- of plantenbakken zijn, maar ook bomen en plantvakken. We letten hierbij op toekomstbestendigheid en duurzaamheid en we zorgen voor meer biodiversiteit.

Gemeentelijk en Privaat groen
Groen draagt op heel veel manieren bij aan een leefbare en aantrekkelijke stad. Net als in het verleden, in het project Groene Allure Binnenstad, gaan we weer actief aan de slag om meer, robuuster en fraaier groen in de binnenstad te realiseren. Samen met bewoners, vastgoedeigenaren en ondernemers zoeken we naar de meest geschikte plekken om te vergroenen. Speciale aandacht gaat uit naar de straten waar weinig bomen staan zoals de Molenstraat, de Broerstraat, de Burchtstraat, de gasjes en hofjes. Bewoners, ondernemers en instanties kunnen daarnaast zelf ook bijdragen aan meer groen door de aanleg van geveltuintjes, groengevels, groendaken, daktuinen en groene terrasafscheidingen. Hiervoor komen extra subsidiemogelijkheden bovenop de al bestaande subsidieregeling voor groene daken.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Oeps nog iets vergeten….en laat men vooral niet vergeten dat Nijmegen een oude stad is. Niet te modern maken zoals nu het geval is op de Waalkade. Nodigt totaal niet uit met die vreselijke straatverlichting.

Antwoord

Niet alleen meer groen in de winkelstraten, maar ook zitbankjes voor een momentje van rust. Niet alleen voor o.a. ouderen, minder validen en gezinnen met jonge kinderen, maar eigenlijk voor iedereen die even op een rustige manier wil genieten van alle bedrijvigheid, groene aankleding en de variëteit van mensen. Moet lukken in de Molenstraat, Broerstraat en Burchtstraat. Vergeet niet de verlichting en ondernemers erop te wijzen dat aankleding van etalages ook ertoe zullen bijdragen dat Nijmegen voor bezoekers een mooie en gezellige stad wordt. Het is nu een doodse bedoeling….alleen petje af voor Marikenstraat en Hezelstraat. Geweldig een goed voorbeeld van hoe het eruit zou moeten zien.

Antwoord

Goed idee! Ik heb me er over verbaasd dat Plein 44 niet groener is aangelegd, zoals wij als bewoners destijds wél hadden gekozen indertijd.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 07-04-2021