Maquette huis in de stadstuin

Stichting benedenstad Nijmegen heeft met financiële bijdragen van diverse subsidieverstrekkers en fondsenwerving een prachtige stadstuin kunnen realiseren bij buurtcentrum ’t Oude weeshuis aan de Papengas 8 in Nijmegen.

Waar nu nog extra financiën voor nodig is, is de realisatie van een maquette huis.

Wijlen Frans Friederichs heeft een prachtige maquette gemaakt van de benedenstad, gezien vanaf de Waal, uit 1932. Alles is tot in de perfectie na gemaakt.

De maquette is in zijn geheel ca. 12. mtr. Lang.

Achter in de stadstuin is een ruimte gereserveerd voor dit gebouwtje. De fundering is reeds aanwezig en elektra is er al naar toe gelegd.

De benodigde vergunning is ook afgegeven door de gemeente.

Wat nu nog ontbreekt is voldoende geld om het gebouw te plaatsen en in te richten. Klimaatbeheersing is een belangrijk onderdeel van deze inrichting.

Als het gebouwtje gemaakt kan worden en de maquette geplaatst, dan is het een hele mooie aanvulling op hetgeen deze unieke plek in de benedenstad te bieden heeft.

Alle dagen is deze mooie tuin geopend voor bezoekers ( zolang er beheer aanwezig is in het Weeshuis). De vele toeristen die Nijmegen dagelijks ontvangt kunnen ook deze mooie tuin bezoeken en dan de maquette bewonderen.

De Nijmeegse gidsen van het Gilde kunnen heel wat vertellen over de maquette.

Uiteindelijk rekenen wij erop dat de realisatie van het maquettehuis een bijzondere bezienswaardigheid zal worden en een toevoeging op de vele unieke plekjes die Nijmegen te bieden heeft.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Budget

  • Bijdrage aan maquette huis in de stadstuin Oude Weeshuis

    In 2019
    project.budget.fields.is_assigned-alt

Feedback van de gemeente

De initiatiefnemer en ik hebben een gesprek gehad over deze wens. Els gaat meerdere bronnen aanschrijven om het benodigde geld bij elkaar te krijgen. Ik zal een lijst aanleveren van mogelijke subsidieverstrekkers.

De initiatiefnemer en ik hebben 29-8 een eerste gesprek over de haalbaarheid van dit initiatief.

Dank u voor het plaatsen van uw idee op mijnwijkplan. Fijn dat u ons digitale platform hebt gevonden! Het is belangrijk dat uw idee ondersteund wordt door de wijk / wijkbewoners. Probeer uw buurtgenoten naar mijn wijkplan te krijgen voor het uitdelen van hartjes en te reageren op uw idee! Succes!

Reacties

Gepromoveerd naar In uitvoering op 11-02-2020

heel mooi project wat ik van harte ondersteun

Antwoord
Gepromoveerd naar In uitwerking op 03-06-2019

De stadstuin zal nog mooier worden als de maquette er komt te staan.

Antwoord

De maquette staat nu in een opslag ruimte, jammer dat ni3mand hier nu plezier van heeft. Een maquette gebouw in de stadstuin zou een prima oplossing zijn

Antwoord

De maquette is een hele mooie aanvulling op de stadstuin. Het is jammer dat nu niemand kan genieten van deze prachtige maquette.

Antwoord

Het lijkt me heel mooi dat die maquette weer eens op een goede, openbare plek komt te staan. Mensen moeten hem kunnen zien en bewonderen. In zo'n maquettehuis zou dat fraai uitkomen.

Antwoord

De stadstuin 't Oude Weeshuis is al een aangename plek om te verblijven en zal nog een extra mooi, passend element erbij krijgen met de maquette. Het trekt mensen naar de tuin. Mensen gaan met elkaar in gesprek over de maquette en de geschiedenis van Nijmegen. Dat lijkt me heel mooi om te zien. Ik ondersteun dit idee graag.

Antwoord

De stadstuin 't Oude weeshuis is een ideale locatie om de maquette ten toon te stellen. .

Antwoord
Idee is ingestuurd op 26-06-2018