Ludieke actie voor meer bekendheid geleidelijn

Veel mensen kennen het wel of hebben ervan gehoord, het MuZIEum. Je kunt er een ervaringstocht maken en op die manier kort zelf ervaren hoe het is om blind of slechtziend te zijn.

Een van de hulpmiddelen die gebruikt wordt door blinden en slechtzienden is een geleidelijn. Geleidelijnen zijn witte tegels met voelbare ribbels of noppen. Mensen met een taststok gebruiken de geleidelijn om deel te kunnen nemen aan het verkeer. Een noodzakelijk hulpmiddel, maar niet altijd bereikbaar.

Om de ingang van het MuZIEum te vinden is een geleidelijn aangebracht. Helaas is deze lijn vaak niet toegankelijk. Dit komt door fietsen die op de geleidelijn geparkeerd staan. Erg vervelend voor onze blinde en slechtziende medemens.
Om aandacht te vragen voor de geleidelijn hebben gemeente, kunstenaar Rianne te Kaat en het MuZIEum de handen ineen geslagen. Een kleurrijke grondschildering om de geleidelijn onder de aandacht te brengen. Zo vragen we op een positieve manier aandacht voor het vrijhouden van de geleidelijn. Doe jij ook mee? #houddelijnvrij

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Budget

  • Grondschildering

    Jaarlijks, van 2022 tot en met 2022
    project.budget.fields.is_assigned-alt

Feedback van de gemeente

Reacties

Gepromoveerd naar In uitvoering op 09-05-2022
Idee is ingestuurd op 09-05-2022