Historische expositie in leegstaande panden

De Nijmeegse stichting Huis voor de Nijmeegse geschiedenis zet onze (industriële) geschiedenis in de etalage. Door leegstaande panden tijdelijk te vullen met interessante materialen, zorgen we dat de geschiedenis béter en de leegstand mínder zichtbaar wordt.

Proflering old city

We zijn als stad trots op onze historie en profileren ons graag door middel van ons rijke verleden. Zo ontwikkelen we het Valkhofkwartier tot dé culturele hotspot van de stad, waar de Romeinse stad én de middeleeuwse Burcht voelbaar moeten worden. Met een erfgoedaanjager versterken we daarnaast de samenwerking tussen de culturele instellingen in onze stad. Toch blijkt uit de vele gesprekken in en met de stad dat er méér behoefte blijft aan plekken in de stad waar de historie ook écht voelbaar is. In het actieplan nemen we daarom een aantal acties op die Nijmegen als ‘Old city’ een boost geven.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Wil meewerken aan tijdelijke exposities in winkelpanden of anders. Andere mensen met bruikbaar materiaal erbij zoeken en vooral samenwerken met bestaande clubs.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 06-04-2021