Herinrichting openbare ruimte Spoorstraat

Goede middag,

 

Graag wil ik u via deze wijze op de hoogte brengen van de nieuwe ontwikkelingen ter plaatse van Spoorstraat 30. Dit pand heeft enige tijd leeg gestaan, maar wordt nu ingericht tot een nieuw ondernemerskantoor. Circa 20 ondernemers van StartUp Nijmegen hebben deze locatie verkozen tot hun kantoor voor de volgende stap in hun ondernemerscarriëre.

U heeft reeds de reconstructiewerkzaamheden aan het Quackplein en Burgemeester Hustinxstraat afgerond. Een logisch volgend reconstructieproject lijkt dan ook de Spoorstraat te zijn.

Graag horen wij of u werkzaamheden voor de Spoorstraat gepland heeft staan en graag praten wij mee over een mogelijke inrichting van de openbare ruimte voor ons nieuwe kantoor.

In hoofdlijnen komt het er op neer dat wij graag een nette fietsenstallingslocatie zouden willen, geen stank wensen te ondervinden van de ondergrondse containers en graag een locatie wensen te hebben waar wij buiten kunnen lunchen. In de openbare ruimte voor ons kantoor zien wij hiervoor goede mogelijkheden. Dit alles komt het ondernemersklimaat van de stad ten goede. 

Alvast bedankt en wij horen graag van u.

 

Met vriendelijke groet,

 

Leon ten Bras

LTB Infra Advies

l.tenbras@ltbinfra.nl

06 1225 4156

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Budget

  • Maatregelen ter voorkoming van fietsparkeren

    In 2019
    project.budget.fields.is_assigned-alt

Feedback van de gemeente

Afgelopen week is het gazon afgezet met palen en draad. Ook zijn er op het trottoir verwijzingen naar de fietsparkeergarage van Doornroosje aangebracht. Het is nu aan de bewoners, bezoekers en de ondernemers om er voor te zorgen dat de fietsen op de juiste wijze worden gestald.

Tijdens ons gesprek hebben we het volgende afgesproken: Er is nog geld gereserveerd om dit jaar een groenplan uit te laten voeren voor het betreffende stukje openbare ruimte. Jullie willen heel graag kunnen zitten (maar niet op een picknickbank, maar op stoeltjes die ’s nachts naar binnen kunnen), een prullenbak, fietsklemmen, grasbetontegels, bomen en een klein haagje. Mijn collega Willie Arends maakt een tekening en legt die aan jullie voor.

Aanstaande vrijdag hebben wij hier een gesprek over om de (on)mogelijkheden te bespreken.

Ik heb uw bericht doorgestuurd naar de collega die het Quackplein en de bgm. Hustinxstraat heeft ontworpen. Hij zal ongetwijfeld weten of de Spoorstraat wel/niet de volgende ontwikkellocatie is. Dat antwoord krijgt u van hem/mij. Ik ben nauw betrokken bij de plaatsing van de ondergrondse containers. Ervaring uit andere gemeenten toont aan dat dit niet tot meer stankoverlast leidt dan de huidige containers. Als u fietsenklemmen en een ingericht pleintje in de openbare ruimte wilt, dan zult u daar voorstanders voor moeten vinden. Meer bewoners/ondernemers zullen uw idee moeten liken. Bij voldoende animo kunnen we met elkaar de mogelijkheden bespreken.

Reacties

Gepromoveerd naar In uitvoering op 03-07-2019

Hoeveel draagvlak er nodig is, is afhankelijk van de situatie. Hoeveel mensen wonen eromheen, hoe groot is de impact van de wens, etc. Als jij een plan maakt, graag. Mail me daarna om een afspraak te maken op i.van.den.hoogen@nijmegen.nl

Antwoord

Het plan is gereed en naar je verzonden!

Antwoord

Als mede eigenaar van de verhuurlocatie ondersteun ik het plan van Leon. De plek is een doorn in het oog voor het stadsaanzicht in Nijmegen.

Antwoord

Sta helemaal achter dit idee. Ik denk graag mee over de uitwerking van het plan.

Antwoord

Dit idee lijkt mij persoonlijk erg goed! Ik ga graag mee in een brainstorm.

Antwoord

Ik huur straks ook kantoorruimte op deze plek en ondersteun het plan van Leon!

Antwoord

Ik huur straks ook kantoorruimte op deze plek en ondersteun het plan van Leon!

Antwoord

Dag Inge, Bedankt voor het meedenken. Ik ben benieuwd of er al plannen liggen en daarnaast zullen we op zoek gaan naar draagvlak voor dit plan.

Antwoord

Er liggen geen plannen voor de Spoorstraat. Wel wordt de komende jaren het gehele stationsgebied opnieuw ontwikkeld. Als er voldoende draagvlak is en je plannen voldoende concreet zijn, dan maak ik graag een afspraak.

Antwoord

Oké helder. Zelf werk ik ook in de openbare ruimte dus ik kan vooruitlopend op ons overleg wel een ontwerp opstellen.

Antwoord

Even om het geheel iets concreter te maken. Wanneer kunnen we spreken over "voldoende" draagvlak?

Antwoord
Idee is ingestuurd op 28-08-2018