Groen en ontmoeting in de Pijkestraat

Met een aantal buurtgenoten willen we graag de Pijkestraat vergroenen hiermee willen we een aantal doelen realiseren:
1) Meer groen: stenen eruit en plantjes erin. Bijdragen aan operatie steenbreek en de straat aantrekkelijker maken.
2) Meer ontmoeting: de bewoners van de Pijkstraat komen elkaar vaak tegen in ons kleine gezellige straatje. Midden in het centrum, maar toch kennen de buren elkaar. Door de straat aantrekkelijker te maken, gaan we meer verblijven op straat en blijven we ook meer plakken en leren we elkaar nog beter kennen.
3) Minder overlast/verrommeling: door onze straat mooier te maken en er meer te verblijven hopen we dat ook bezoekers en passanten onze straat netjes houden. Hun afval niet op straat gooien, hun fietsen netjes in de stalling zetten, geen drugs gebruiken in onze straat, etc.

Concrete ideeën/wensen die we hebben:
1) Meer geveltuinen bij een aantal gevels van de huizen van inwoners en in de nisjes van de de kale grijze muur van appartementencomplex van de Hessenberg (tegenover Pijkestraat 1 t/m 11) zie foto huidige situatie en concept ontwerp.
2) Vergroenen van het pleintje tegenover Pijkestraat 11 t/m 19. Boomring eruit en meer groen erin. Ook onder de ramen van het kantoor van het pleintje. Zie foto huidige situatie en concept ontwerp.
3) Een tijdje terug zijn opeens de rekken anders neergezet en staan deze ook aangegeven vanuit de Lange Hezelstraat dit zorgt voor meer rommeligheid. Zie foto huidige situatie. Wij willen graag drie enkele rekken terug en tegen de muur, zodat niet het hele pleintje volstaat met fietsen. We hebben het opgementen en volgens ons passen er dan meer fietsen op en oogt het minder rommelig. Zie concept ontwerp.
4) De roadbarrier verplaatsen. Hij staat nu niet logisch op een helling en niet aan het begin van de straat. Dit zorgt voor geluid/stank/uitstoot overlast. Auto's moeten hard optrekken en hellingproef doen midden in de straat en de uitlaatgassen blijven hangen in ons smalle straatje en komen onze woningen binnen via de openstaande ramen. Bovendien moeten ontwijken fietsers en brommers de barrier en rijden dan vlak voor onze voordeuren langs, wat zorgt dat we al heel wat (bijna) botsingen hebben meegemaakt. We zouden graag de roadbarrier naar het begin van de straat verplaatsen (Pijkestraat-Kroonstraat), dat is volgens ons een logischer locatie. Ook zouden de verschillende verkeersborden dan op één paal aan het begin van de straat kunnen staan en niet op drie palen halverwege. Dit geeft meer rust. Zie verschil in straatbeeld tussen foto 1 en drie (fotoshop roadbarrier verplaatst), hier is het groen dan nog niet in verwerkt.

We werken hier graag aan met elkaar als burut en met de gemeente Nijmegen. 

 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

De roadbarrier moet over 5 jaar vervangen worden. De wens om de roadbarrier te verplaatsen is genoteerd om dan op te pakken. Het nu verplaatsen vinden wij vanwege de hoge kosten niet realistisch.

De bewoners gaan met hun buren in gesprek over de mogelijkheden voor geveltuinen, ideeen voor het pleintje,etc. De uitkomst laten ze aan de gemeente weten. Daarna praten we weer verder.

Wij hebben morgen een gesprek met elkaar over de (on)mogelijkheden.

De initiatiefnemer en ik zoeken een datum om eea nader met elkaar te bespreken.

Hallo Tessa, hoe waren de twee buurtfeestjes? Hebben jullie gezamenlijke ideeen? Zo ja, neem je contact met mij op om eea te bespreken?

Dank u voor het plaatsen van uw idee op mijnwijkplan. Fijn dat u ons digitale platform hebt gevonden! Het is belangrijk dat uw idee ondersteund wordt door de wijk / wijkbewoners. Probeer uw buurtgenoten naar mijn wijkplan te krijgen voor het uitdelen van hartjes en te reageren op uw idee! Succes!

Reacties

Gepromoveerd naar In uitvoering op 30-06-2020

Beste, Als redacteur van het Mariken Magazine, wijkblad centrum en benedenstad Nijmegen, ben ik benieuwd wat voor projecten de bewoners hebben aangedragen in het kader van het MijnWijkplan Nijmegen. Zodoende kwam ik uw initiatief tegen voor 'groen en ontmoeting in de Pijkestraat'. Ik zou het leuk vinden uw project in ons bewonersblad voor het voetlicht te brengen. Hebt u hier bezwaar tegen? Hoogachtend, Jack Fila (jacobusfila@gmail.com).

Antwoord
Idee is ingestuurd op 31-07-2018