Vervangen van het riool Driehuizerweg voor huisnrs. 296-302 en 289-311

Het riool vóór de woningen aan de huisnummers 296-302 en 289-311 wordt vervangen. De weg wordt versmald tot 5,2 meter breedte. Het asfalt wordt verwijderd en vervangen door gebakken klinkers. Er zullen extra parkeerplaatsen aangelegd worden en er komt extra groen.

De werkzaamheden worden in september / oktober 2020 uitgevoerd.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Mooi plan! Zeker ook het versmallen van de weg zal een bijdrage leveren aan de snelheid van een groot aantal auto’s in de straat, deze ligt met enige regelmaat boven de 30km/u. Wordt deze versmalling ook verder doorgezet in de straat?

Antwoord

Bedankt voor deze reactie. Wij pakken nu alleen het stuk van de straat aan waar het riool slecht is. Wanneer in de toekomst ook de andere delen van de straat worden aangepakt, zal de versmalling ook daar worden doorgezet.

Antwoord

Mooi ontwerp, extra groen. Helaas word er voor de afwatering kolken aangebracht, terwijl hier het water prima kan infiltreren in de plantvakken met dit groene ontwerp. Dat zou verdroging van het groen verder kunnen tegen gaan. Ook ontvangt de rioolwaterzuivering minder water in tijden van neerslag en hoeft er minder vaak te worden overgestort op de Waal.

Antwoord

Bedankt voor uw reactie. Wij kijken bij reconstructie van de weg altijd naar afkoppelmogelijkheden. De omvang van de groenvakken is echter te klein om te kunnen afkoppelen. Daarom hebben wij daar hier niet voor gekozen.

Antwoord

Misschien de kolken dan achter de plantvakken zetten als een slokop. Dan kan al het water dat valt het plantvak in en bij eventuele te veel aan water kan het via een infiltratie kolk naar het grondwater.

Antwoord

Beste gemeente, mooi dat jullie de straat opnieuw herinrichten. Ik zie in jullie plannen dat het aantal parkeerplaatsen afneemt. Ik wil het volgende in overweging geven: al jaren (meer dan 10 jaar) zijn al wijk 'in gevecht' met de grote werkgevers in de omgeving. De parkeeroverlast wordt echter niet minder. Er zijn op de terreinen van universiteit en ziekenhuis genoeg parkeerplaatsen, maar ondanks alle maatregelen (goedkoper parkeren etc.) blijven mensen in onze straat parkeren. Ook wildparkeren is een groot probleem: in de d'Almarasweg staat men permanent op de stoep geparkeerd, maar ook aan de Driehuizerweg parkeren mensen op groenstroken, wat dubbelparkeren in de hand werkt en is het voor de aanwonenden vaak niet mogelijk om binnen 50 meter van hun voordeur te parkeren. Weet elk huishouden hier gemiddeld één voertuig bezit (een laag gemiddelde denk ik). Nu de gemeente werk met werk maakt, lijkt het zinvol om vergunningparkeren of blauwe zone te overwegen.

Antwoord

Prachtig plan! Hopelijk is dit de eerste aanzet om de parkeerterreur van de bezoekers van de universiteit , het sportcentrum , bewoners van Sterrenbos en de sportfaculteit van de HAN aan banden te leggen. Met de aanleg van parkeerhavens wordt het wild parkeren enigszins gereguleerd. Wij hopen dat het project snel van start zal gaan.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 23-07-2020