Van Drostpad (poep)veldje naar groenparadijsje!

Het veldje aan het Drostpad/ Kanunnik Myllinckstraat is al jaren een grasveldje waar honden uitgelaten worden, met veel hondenpoep tot gevolg. Het afgelopen jaar heeft het veldje gediend als opslagplek voor zand en materialen tijdens de werkzaamheden (o.a vernieuwen van het gasnetwerk) in de wijk. Momenteel is het veldje een modderbad... Wij zouden graag zien dat het veldje omgetoverd wordt tot een mooie groene plek, een paradijsje voor insecten en een plek waar wijkbewoners van kunnen genieten. De tuin bij Buur aan de Kanunnik Myllinkstraat is hier een prachtig voorbeeld van. Graag zouden wij zien dat het veldje in deze stijl aangelegd gaat worden. Met veel groen, een wandelpaadje,  bankjes,  een insectenhotel en wellicht een waterpartij. Helemaal passend in onze mooie groene wijk!

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Dank u voor het plaatsen van uw idee op mijnwijkplan. Leuk dat u de wijk wilt vergroenen! Het is belangrijk dat uw idee ondersteund wordt door de wijk / wijkbewoners. Probeer uw buurtgenoten naar mijn wijkplan te krijgen voor het uitdelen van hartjes en te reageren op uw idee! Succes!

Reacties

Hallo allemaal! We gaan het plan realiseren en ZATERDAG 16 OKTOBER (vanaf 9u) organiseren we een 'plantdag' met buurtbewoners . Wie het leuk vindt om te helpen is uiteraard van harte welkom!

Antwoord

Beste buurtbewoners, bedankt voor jullie reacties! Vorige week heb ik contact gehad met de gemeente om mijn idee wat betreft het veldje op het Drostpad te bespreken. De gemeente kan bomen planten en het maaibeleid aanpassen zodat er bloemenveldjes ontstaan. Willen we meer realiseren, dan zijn er zeker mogelijkheden maar dan is participatie van wijkbewoners in ontwerp, aanleg en onderhoud een voorwaarde. Daarom wil ik graag peilen hoe het draagvlak is om een steentje bij te dragen aan dit project en wat de bijdrage inhoudt. Zouden jullie willen/ kunnen helpen? En zo ja, welk steentje zou je bij willen/kunnen dragen en hoeveel tijd wil/kan je hieraan besteden?

Antwoord

Beste Lis,Natuurlijk moet er draagvlak zijn om een steentje bij te dragen. Graag wil ik wel helpen bij het uitvoeren en het onderhouden van dit project. Mijn bijdrage zal wel in flexibele uren zijn dit in verband met mijn werk wat ook erg flexibel in zijn uren is. met vriendelijk groet,Harald Arts

Antwoord

Dankjewel voor je reactie Harald! Fijn dat jij een steentje wil bijdragen! Groetjes Lis

Antwoord

Fijn als op die plek veel groen komt. Hoge bomen zouden mooi zijn, zodat het niet een ‘veldje’ blijft en we het groene bosgebied van onze wijk laten terugkomen (hoe klein ook). Als er wordt gekozen voor een (stuk) speelplek voor kinderen, zou het passend in de wijk zijn om te kiezen voor een natuurlijke speelplaats (boomstronken ed.).

Antwoord

Een geweldig initiatief! Als bewoonster van de flat tegenover dit plantsoen maak ik graag gebruik van dit veldje omdat tuin ontbreekt. Wat zou het heerlijk zijn als dit veldje voor diverse buurtbewoners beschikbaar wordt gemaakt. Waar honden, kinderen en buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Antwoord

Dank voor je reactie! Hebben jullie toevallig een groepsapp met bewoners van jullie flat? Misschien een idee om dan je enthousiasme ook in de app te delen ;)

Antwoord

Ik zal het idee bespreekbaar maken in de VVE. En dan zal ik de eigenaren vragen om dit onder hun huurders bespreekbaar te maken.

Antwoord

Een mooi idee en een goed moment om er iets moois van te maken. Ik lees al een Aantal goede ideeen. Prima.

Antwoord

Dit klinkt als een goed idee. De combinatie van speelmogelijkheid, ontmoetingsplek en natuurvriendelijke aanplant lijkt me een goed idee. Het maakt dat stukje wijk ook wat hipper en aantrekkelijker. Je zou er wellicht ook een tiny forest kunnen aanplanten (zie IVN). Ivn.nl/tinyforest

Antwoord

Wat een super goed idee!! Goede timing ook, nu er toch iets moet gebeuren aan het herstellen van het veld. Wellicht ook leuk om een paar fruitbomen te plaatsen, goed voor educatie van kinderen.

Antwoord

Prima idee! Fijn voor iedereen in de wijk! Groen geeft vrijheid en blijheid!

Antwoord

Wat een goed idee! Als hondeneigenaar voel ik mij verantwoordelijk voor het 'hondenpoepprobleem' en één van de manieren om dat te verminderen is de omgeving kind en hondvriendelijk te maken met een sociale controle op opruimen van poep. Een hondenpoepvuilnisbak hoort daarbij! Verder denk ik dat het fijn is voor de bewoners van het Drostpad dat er wat hoger groen is, onm het zicht aan de winkels te onttrekken! Succes!

Antwoord

Heel goed idee om er een mooie houten schommel te plaatsen! Zijn mijn kinderen het helemaal mee eens!

Antwoord

Een heel goed initiatief! De tuin met het kronkelende pad bij Buur is inderdaad een goed voorbeeld van hoe mooi het kan worden. Als ik nog één ding aan het idee zou mogen toevoegen, dan is het een mooie houten schommel. Ik denk dat je daar een heleboel kinderen in de buurt blij mee maakt.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 02-01-2021