Natuurlijke speeltuin in de wijk achter Houtlaan

Aan deze kant van de wijk is er in zijn geheel geen speelplek voor kinderen. Dit terwijl de wijk veel jonge gezinnen met kinderen kent en ook steeds meer jonge gezinnen aantrekt. Er bestaat dus concreet behoefte aan speelruimte voor kinderen.

Aan de Baljuwstraat / Schoutstraat ligt een enorm groen stuk. Dit stuk zou mogelijk gebruikt kunnen worden om daarop een natuurlijke speeltuin te creëren. 

Wie steunt dit idee? 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Vanaf heden wordt er een nieuw emailadres gebruikt voor dit onderzoek: spelenbrakkenstein@nijmegen.nl. Graag naar dit mailadres mailen als u wilt deelnemen aan het onderzoek.

Bedankt voor uw initiatief. Deze vraag sluit aan bij het onderzoek dat de gemeente voor de zomer uitvoert naar spelen en ontmoeten in de wijk Brakkenstein. We betrekken bij dit onderzoek graag zoveel mogelijk bewoners uit Brakkenstein. Wilt u deelnemen aan dit onderzoek ? Mail dan uw mailadres aan: wijkmanagement@nijmegen.nl onder vermelding van Brakkenstein. U ontvangt dan voor de zomer een link naar het onderzoek. Na de zomer nemen we dan contact met u op over jullie vraag naar een natuurspeelplek in jullie buurt.

Reacties

Dag Roos, Wat is de status momenteel over een speelgelegenheid aan de kant Baljuwstraat? Er liggen momenteel schetsen klaar voor de kanunnik hofjes, maar dat is meer voor hele jonge kinderen. Zou leuk zijn als er een speelgelegenheid komt waar Edwin over spreekt of bijvoorbeeld in het Kloosterpark. De speelgelegenheid in Brakkenstein is momenteel echt heel schaars!

Antwoord

Als bewoners van de Baljuwstraat zijn we enorm gesteld op het groene uitzicht en de rust. Een speelplek zou zowel het mooie uitzicht als de rust verstoren. Een mooi en veel veiliger alternatief voor kinderen is een speelplek op het nabijgelegen veld. Daar kunnen kinderen door de groene omheining niet zo maar de straat oplopen. Een veld is nu al een voetbal en basketbal veld. Het andere veld zou dan ingericht kunnen worden als speelplek. De goals op dit 2e veld zijn pas al verwijderd. Kortom, meer rust voor de bewoners en een veiligere plek voor de kinderen.

Antwoord

Wat een super idee voor de wijk Brakkenstein! Een plek om te spelen voor mijn zoontje miste ik nog aan deze kant van de wijk! Een natuurlijke speeltuin is altijd mooi om te zien en stimuleert de creativiteit van kinderen! Top idee!

Antwoord
Idee is ingestuurd op 08-05-2021