Vergroenen in Bottendaal: stenen eruit, groen erin!

In Bottendaal is de groengroep ‘BottendaalGroen!’ een mobiele groengroep met een club enthousiaste wijkbewoners die verschillende openbare groenstroken, -perken, gevelgroen en boomspiegels in de gehele wijk Bottendaal onderhouden. Ze ondersteunen bestaande participanten in de wijk, maar bekijken zelf ook waar nieuwe groenstroken gerealiseerd kunnen worden. Het zorgt voor meer biodiversiteit, verminderd hittestress en bevorderd de sociale verbinding in de wijk. Ook zorgen ze voor draagvlak. 

De groengroep heeft 4 nieuwe locaties bij ons aangedragen waar stenen eruit en groen erin kan. Kruising Schoolstraat/Dr. Jan Berendsstraat en Jan van Speijkstraat/St. Stephanussstraat. Draagvlak in de buurt is opgehaald. De gemeente heeft de locaties getoetst en de groenstroken worden binnenkort aangelegd. De groengroep gaan deze groenstroken inrichten met zelf gekozen beplanting en zorgen voor het onderhoud.

Op zaterdag 25 mei organiseert de groengroep de eerste Bottendaalse Groen Doen Dag! Zie flyer onder het kopje bestanden voor meer info. 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Budget

  • Vergroenen Bottendaal

    In 2024
    project.budget.fields.is_assigned-alt