Veilig (electrische) fiets stallen in Bottendaal

Beste,

Ik overweeg om een elektrische fiets aan te schaffen, maar ik heb bij mijn bovenwoning geen berging. De fietsenstallingen op de hoek van de straat zijn te laag om er een goed slot aan te bevestigen, en bovendien is er regelmatig geen plek. Ik denk dat meer buurtbewoners behoefte hebben aan een goede (veilige) plek om een betere fiets te parkeren. Met een goede fiets wordt fietsen immers een aantrekkelijk alternatief voor de auto!

Ik denk dat er verschillende mogelijkheden zijn om dit te verbeteren:

1. Vervang de huidige klemmen door van die zwarte, waarbij de fiets met meerdere sloten aan het frame (in plaats van aan het voorwiel) vastgezet kan worden.

2. Zorg voor meer fietsklemmen. Er zijn parkeerplaatsen toegewezen als oplaadpunt voor electrische auto's, waarom geen parkeerplaatsen toewijzen voor (electrische) fietsen?

3. Voor het echt veilig stallen van een goede fiets op straat bieden andere gemeenten zogenoemde 'fietstrommels' aan, waar buurtbewoners tegen betaling gebruik van kunnen maken. De gemeente Nijmegen biedt deze mogelijkheid nog niet. Zie bijvoorbeeld: https://www.rotterdam.nl/loket/abonnement-fietstrommel/ en https://www.u-stal.nl/locaties-fietsenstallingen/fietstrommels

4. Een wijkstalling met electronische beveiliging. De dichtstbijzijnde fietsenstalling is op het centraal station op ca 15 minuten lopen. Een bewaakte fietsenstalling in Bottendaal zelf zou aantrekkelijker zijn.

Kortom, ik zie mogelijkheden voor Nijmegen-fietsstad om betere plekken te creeeren om  goede fietsen te stallen in dichtbevolkt Bottendaal! Voor mijzelf zou dat in de buurt van de St. Stephanusstraat / hoek schoolstraat of evertsenstraat het handigste zijn :)

Hartelijke groet,

Brigitte Kroon

Initiatiefnemer
Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Heel erg goed idee! Heel veel inwoners van Bottendaal hebben geen stallingsruimte voor een electrische fiets, terwijl juist zo'n stedelijke wijk kan profiteren van minder auto's. Ik zou zeker ook voor een abonnement willen betalen, als mijn fiets droog en veilig kan staan!

Antwoord

Helemaal mee eens! Ik mis ook fietsenrekken in de Van Trieststraat waardoor de fietsen op de stoep worden geparkeerd. Er zijn voldoende parkeerplaatsen, misschien kan er daar een van worden opgeofferd voor een fietsenrek/fietstrommel.

Antwoord

Dit is een top idee. Hopelijk doet de gemeente hier (snel) iets mee.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 14-06-2020