Regenton voor kruidentuin Bestevaerhof

Deze kruidentuin is een participatieproject van de omwonenden van de Bestevaerhof. Omwonenden kunnen hier kruiden plukken. Samen met kinderen hebben wij de kruidentuin aangelegd en geven wij gezamenlijk de kruidentuin water.

Om duurzaam bezig te zijn, willen wij het hemelwater opvangen. Daarvoor willen wij graag een regenton. Zie de PDF voor de plaats.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Budget

  • Regenton

    In 2018
    project.budget.fields.is_assigned-alt

Feedback van de gemeente

5 oktober worden de regentonnen, tegelijkertijd met het bijenhotel geplaatst.

De gemeente stimuleert het gebruik van regentonnen. De wens wordt daarom naar de volgende fase geplaatst, zeker gezien de geringe kosten. Laat u trouwens informeren over Operatie Steenbreek via www.debastei.nl

Dank u voor het plaatsen van uw idee op mijnwijkplan. Fijn dat u ons digitale platform hebt gevonden! Het is belangrijk dat uw idee ondersteund wordt door de wijk / wijkbewoners. Probeer uw buurtgenoten naar mijn wijkplan te krijgen voor het uitdelen van hartjes en te reageren op uw idee! Succes!

Reacties

Gepromoveerd naar In uitvoering op 03-10-2018

Dat grond van de gemeente is maakt het blijkbaar nog niet openbaar. Ik vind het jammer dat maar een beperkt aantal wijkbewoners gebruik kan maken van de tuin. Misschien zou de overlast nu wel eens minder kunnen zijn door het verdwijnen van de coffeeshop die er in de buurt was. Op andere plekken is er ook wel eens overlast, maar die kunnen niet met een hek worden afgesloten en moet het anders worden opgelost. Overigens gun ik de bewoners een mooie tuin, alleen jammer dat mensen die er vlakbij wonen, zoals ik, er geen gebruik van kunnen maken.

Antwoord

Dankjewel voor de uitnodiging. Helaas zal ik er niet bij kunnen zijn; ik ben dan al met vakantie. Uiteraard gun ik jullie van harte een tuin, maar het is geen openbare ruimte, wat jammer is voor de andere wijkbewoners. Is er geen mogelijkheid de tuin overdag open te stellen? De tuin was oorspronkelijk wel zo bedoeld toch?

Antwoord

Natuurlijk heel mooi deze kruidentuin en ik snap de vraag om een regenton, maar.... Deze tuin is alleen voor de bewoners rond de Bestevaerhof en niet openbaar, dus voor de hele wijk, toegankelijk. Het wijkbudget is toch bedoeld voor de openbare ruimte? Mijn bezwaar zou al weggenomen kunnen worden als de tuin opengesteld zou worden en niet afgesloten is zoals nu.

Antwoord

Dag Irene, bedankt voor je reactie. De tuin is afgesloten omdat er zeer veel overlast was en omwonenden zich niet veilig voelden; denk aan overlast van ongewenste personen, inbraken etc. Sinds de sfsluiting wordt de binnentuin weer intensief gebruikt door veel omwonenden. Hoe mooi is het als omwonenden van Trompstraat, de de Ruyterstraat, van Heemskerkstraat op duurzame wijzede Kruidentuin kunnen onderhouden? Aanstaande zaterdag 7 juli is de opening van de Kruidentuin, om 16.00 uur. Je bent welkom om te komen kijken

Antwoord

Geachte mevrouw Swinkels, ik begrijp dat het verwarrend is of de Bestevaerhof openbare ruimte is of niet, door het hek dat eromheen zit. Dit hek is helaas gekomen ivm aanhoudende overlast. Het is echter nog steeds openbare ruimte en dus grond van de gemeente. De Bestevaerhof voldoet daarmee aan de criteria om aanspraak te maken op het wijkbudget.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 15-06-2018