Nieuwe fietsenrekken voor Cortenaerpad

Verzoek om nieuwe fietsklemmen te plaatsen wanneer de wortelopdruk in het trottoir van het Cortenaerpad wordt aangepakt.

In de huidige situatie staan er een aantal fietsklemmen tegen de gevel van de appartementen. Die klemmen worden goed gebruikt, door bewoners van de appartementen en bezoekers van de sporthal, maar de geparkeerde fietsen nemen de ruimte in van de voetgangers. Die gaan dus op straat lopen en dat levert gevaarlijke situaties op, vooral wanneer ouders hun kinderen van- en naar school brengen. Voetgangers, fietsers en auto’s gaan dan allemaal over de straat.

Het lijkt mij veiliger, wanneer er fietsklemmen geplaatst zouden worden tussen de bomenrij op het trottoir, en dan zodanig, dat fietsen in de lengte geparkeerd kunnen worden. Voetgangers krijgen dan weer de ruimte en het langzame en het wat snellere verkeer worden gescheiden.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Het nieuwe fietsenrek is besteld. Hoe lang het duurt voordat het er staat, kan ik helaas niet zeggen.

Mijn collega en ik gaan as dinsdag ter plekke kijken.

Het Cortenaerpad wordt deze week gemaakt. Ik vraag mijn collega om daarna te gaan kijken.

Het Cortenaerpad wordt deze week gemaakt. Ik vraag mijn collega om daarna te gaan kijken.

De opdracht om het Cortenaerpad op te knappen is verstrekt. De DAR plant de werkzaamheden in. Na het opknappen zal ik ter plekke met mijn collega straatmeubilair gaan kijken ivm het fietsenrek. Dus eerst opknappen, daarna het fietsenrek bekijken.

Excuses voor de late reactie. Deze is me helaas ontschoten. Ik heb mijn collega straatmeubilair gevraagd om ter plekke te gaan kijken en advies uit te brengen. Daarna bericht ik u nader.

Reacties

Het nieuwe fietsenrek heb ik gezien en ik ben blij met de plek, maar mijn vraag was waarom er voor dit type rek gekozen is. Ik verwachtte de zwarte rekken die ik ook op andere plaatsen in e wijk zie staan. Die zijn een stuk gebruiksvriendelijker en je kunt er het kabelslot van je fiets goed aan vastmaken. Bij de nieuwe rekken in het Cortenaerpad is dat een hele toer.

Antwoord
Gepromoveerd naar In uitvoering op 03-10-2018

Er is een nieuw fietsenrek geplaatst, vlak voor het einde van de schoolvakantie, prima. Wel heb ik nog twee opmerkingen/vragen. In tegenstelling tot de zwarte rekken elders in de wijk, biedt dit rek geen mogelijkheid om je fiets vast te zetten met een kettingslot. Ook in Bottendaal is het nodig een fiets goed op slot te zetten. Waarom is voor dit rek gekozen en waarom zijn er nu maar half zoveel fietsplekken dan voordien, zeven i.p.v. vijftien. voor een huis met veertien appartementen?

Antwoord

Ben benieuwd wat de DAR gaat doen en hoop op een positief besluit wat de fietsrekken betreft.

Antwoord

Buitengewoon goed idee, bevordert de veiligheid van de straat. Bewoner J. van Drumpt

Antwoord

Prima idee

Antwoord
Idee is ingestuurd op 21-02-2018