Maak van de Van Herveltplaats een mooi, groen en gezellig pleintje!

De Van Herveltplaats is een grote ruimte met uitzicht op garageboxen en parkeerplaatsen. Daarnaast een ongezellig, stenen soort van pleintje met 2 bankjes waar volgens mij nooit iemand zit. En dan een klein gazonnetje zonder functie en veel ruimte over. Hier kan toch wat veel leukers van gemaakt worden? Weg met dat steen, groter gazon of moestuintjes (er zijn ten slotte lange wachtlijsten altijd hiervoor), iets met vuurkorf? Dat het echt meer een knus pleintje wordt ipv veel steen en een bankje.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Budget

  • Begroting vergroenen Van Herveltplaats

    In 2019
    project.budget.fields.is not assigned

Feedback van de gemeente

Update 30/11/2018: Alle aanwonenden van de Van Herveltplaats zijn door de initiatiefneemster uitgenodigd om mee te denken over de inrichting van de Van Herveltplaats. Hierop hebben ruim 10 bewoners zich aangemeld om mee te denken. Vorige week vrijdag, 23-11, was het startoverleg Van Herveltplaats. Op basis van dit overleg heeft Koen een eerste ontwerp gemaakt. Dit plan is toegevoegd als bijlage. Hierover gaat de werkgroep eerst met elkaar in gesprek. Wanneer er een definitief plan ligt wordt dit besproken met de wijkregisseur in het kernteam en wordt het plan voorgelegd aan alle aanwonenden. Voor nu ben ik erg benieuwd naar de reacties op het eerste ontwerp.

Update 22/8: vorige week samen met initiatiefneemster Aukje op de Van Herveltplaats geweest. De Van Herveltplaats is een grote, stenen plaats. Er is al een bewonersinitiatief op het achterste deel van de Van Herveltplaats. Aanwonenden hebben geveltuinen aan de achtergevel gemaakt. Er is inderdaad sprake van (deels) vervuilde grond. Hoe diep de vervuiling zit en wat de consequenties daarvan zijn wordt onderzocht wanneer het plan concreter is. Aukje gaat zich inzetten om omwonenden te betrekken bij het concreter maken van het plan. Praat allemaal mee op MijnWijkplan en zoek elkaar op in de buurt. Wanneer het plan concreter is wordt de wens verplaatst naar de uitwerkingsfase. Hier gaan we onderzoeken wat technisch, financieel en beleidsmatig mogelijk is.

Update 15/8: Zojuist in overleg met initiatiefnemer de afspraak van vanmiddag verzet naar 17:00 uur. Zij zal dit ook delen in de Next Door app. Excuus voor de late wijziging, hopelijk kunnen op dit tijdstip meer omwonenden aanwezig zijn. Ik hoop u om 17:00 uur te zien op de Van Herveltplaats.

Update 13/8/2018: aanstaande woensdag (15-8) gaan we samen met omwonenden kijken naar mogelijke plannen voor het vergroenen van de Van Herveltplaats. Iedereen is welkom om mee te praten. We verzamelen rond 14:00 uur op de Van Herveltplaats. Tot woensdag!

Update 6/8/2018: aan het aantal hartjes te zien leeft de wens om de Van Herveltplaats te vergroenen in de wijk. Om deze wens verder uit te werken is het belangrijk dat er een concreter plan gemaakt wordt. Worden het moestuintjes of toch beplanting? Laat het weten in de reacties.

Het is al weer een tijdje geleden dat u uw wens geplaatst heeft. Er is onlangs ook een wens geplaatst voor speelruimte op de Van Herveltplaats. Is het een idee om de handen in een te slaan en samen tot een plan te komen? Het is belangrijk dat de omwonenden het eens zijn met de plannen, ik lees graag in de reacties wat de direct aanwonenden vinden. Nodig uw buren uit om te reageren op MijnWijkplan.

Dank u voor het plaatsen van uw idee op mijnwijkplan. Fijn dat u ons digitale platform hebt gevonden! Het is belangrijk dat uw idee ondersteund wordt door de wijk / wijkbewoners. Probeer uw buurtgenoten naar mijn wijkplan te krijgen voor het uitdelen van hartjes en te reageren op uw idee! Succes!

Reacties

Soms gaan mijn dochter van drie en ik juist op het bankje zitten als er ook hangjongeren zijn, binnen 5 minuten zijn ze dan weg. Ik denk zelf dat het heel veel zal schelen als het een plek wordt waar iedereen die er aan woont en werkt ook graag wil zijn. Een combinatie van gebruik (spelen,moestuin,ontmoeten,groen) zou ideaal zijn.

Antwoord
Gepromoveerd naar In uitwerking op 24-08-2018

Ik kan woensdag niet daarom even via dit medium. Een groener plein is zeker leuk maar ik dacht dat de grond wel vervuild was en daarmee verliest het ook zijn algemene karakter dus een moestuintje lijkt mij niet geschikt. Bomen of iets dergelijks waar je ook onder door kunt kijken zou wel kunnen. Want als er veel “laag groen” komt dan wordt het onoverzichtelijker en nog meer een plek om te dealen/blowen. Maar ik hoor graag wat de mogelijke ideeën zijn.

Antwoord

Ikzelf ben ook geen voorstander van een speeltuin. Ik heb er niet goed zicht op maar ik dacht dat er wel meerdere speeltuinen zijn terwijl ik al lange tijd op de wachtlijst sta voor een moestuin. Ik mis ook gewoon groen in de wijk, met name omdat dit plein vol beton zit.

Antwoord

Een leuk groen pleintje lijkt me heel fijn, een plek dichtbij om te gaan zitten. De suggestie van Marjolein Evers om er (ook) een speelruimte van te maken, spreekt mij minder aan, het zou juist zo fijn zijn als er ook een rustige groene plek komt, wat mij betreft. Maar ik ben geen direct aanwonende, misschien is er veel behoefte aan meer speelplek. Ik woon in de Van Goorstraat, met achter mij al een speelplaats. Vandaar dat een plek die niet specifiek bedoeld is voor spelende kinderen, me erg fijn zou lijken.

Antwoord

Marjolijn bedoel ik

Antwoord
Idee is ingestuurd op 06-06-2018