Insectenhotel Bestevaerhof

Tegen deze muur van een schuur in de Bestevaerhof willen we samen met buurtbewoners en onder begeleidng een insectenhotel bouwen. Juist omdat onder meer de bijen- en vlinderstand drastisch terugloopt. We willen dit samen met de kinderen die aan de Bestevaerhof wonen realiseren. Net zoals we hebben gedaan met de kruidentuin. In deze binnentuin, de aangrenzende tuinen en de Natuurtuin aan de Trompstraat/Ruyterstraat/Dr. Jan Berendstraat staan voldoende bloeiende bomen en planten. Met het insectenhotel biedt dit een mooie overwinteringsplek voor insekten die dat broodnodig hebben. Juist met het teruglopen van het aantal insecten is het belangrijk dat zij de winter overleven.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Budget

  • Insectenhotel

    In 2018
    project.budget.fields.is_assigned-alt

Feedback van de gemeente

5 oktober wordt het bijenhotel geplaatst.

De gemeente stimuleert ogv haar groene beleid de plaatsing van bijenhotels. Daarbij zijn de kosten laag. Deze wens wordt daarom naar de volgende fase geplaatst.

Dank u voor het plaatsen van uw idee op mijnwijkplan. Fijn dat u ons digitale platform hebt gevonden! Het is belangrijk dat uw idee ondersteund wordt door de wijk / wijkbewoners. Probeer uw buurtgenoten naar mijn wijkplan te krijgen voor het uitdelen van hartjes en te reageren op uw idee! Succes!

Reacties

Gepromoveerd naar In uitvoering op 03-10-2018

Ook hier geldt: dit is geen openbare ruimte die toegankelijk is voor alle buurtbewoners, maar alleen voor bewoners van de Bestevaerhof. Zie mijn opmerking bij het idee van de regenton.

Antwoord

Geachte mevrouw Swinkels, ik begrijp dat het verwarrend is of de Bestevaerhof openbare ruimte is of niet, door het hek dat eromheen zit. Dit hek is helaas gekomen ivm aanhoudende overlast. Het is echter nog steeds openbare ruimte en dus grond van de gemeente. De Bestevaerhof voldoet daarmee aan de criteria om aanspraak te maken op het wijkbudget.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 15-06-2018