Fietsenrek P-plaats JvGalen-straat/Dr.J.Berendsstr/JvSpeykstr.

Een fietsenrek voor de bewoners van de studenten die wonen in de appartementen op de Dr.J.Berendstraat nr. 40 t/m 46. De parkeerplaats achter de appartementen is veelal in gebruik door de bewoners van de aangrenzende huizen. De studenten plaatsen hun fiets altijd IN de doorgang (zie foto 1) zodat de auto's er niet doorkunnen. Soms valt een fiets en onstaat er schade aan auto en/of fiets. Ook zijn de huizen aan de achterzijde NIET bereikbaar voor hulpdiensten als ambulance en brandweer. Een fietsenrek (foto 2) op de parkeerplaats neemt hooguit 1 of 2 p-plekken in beslag. (foto 3). Het zou een uitkomst zijn voor alle betrokkenen.    

Initiatiefnemer
Deelnemers

Feedback van de gemeente

Hartelijk dank voor het plaatsen van uw wens op MijnWijkplan. Het is inderdaad belangrijk dat hulpdiensten op de juiste plekken kunnen komen. Om de wens verder uit te werken is het belangrijk dat de wijk uw wens steunt. Vraag uw buren hartjes uit te delen voor deze wens op MijnWijkplan. Ook lees ik graag in de reacties waar de fietsenrekken precies moeten komen en wat de wijk er van vindt om één of twee parkeerplekken op te heffen voor fietsenrekken.

Reacties

Beste Marjolijn, Het is alweer een maand gelden dat ik dit project ben gestart. Wat kan ik doen om dit in een versnelling te krijgen? Inmiddels heb ik de burt geinformerd en die zien dat wel zitten. Het opheffen van 2 parkeerplaatsen is geen probleem. Of moet ik met een petitie alle deuren langs?

Antwoord

Beste Marjolein, Ik ga mijn best doen om zoveel mogelijk 'likes' te halen voor dit project. De fietsenrekken kunnen geplaatst worden op 1 of 2 parkeerplekken die toch nooit in gebruik zijn omdat ze zeer onlogisch liggen. De plaats van de fietsrekken is op nog geen 10 meter van de plek waar nu de fietsen in de weg staan (zie foto in voorstel).

Antwoord
Idee is ingestuurd op 19-09-2018